ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Enkla tricket som gör din telefon till en livräddare

Tomas Lundin · 19 Jan 2015
Uppdaterad 16 Jan 2017
Medicinskt ID hittar du i appen Hälsa som kommer med IOS 8.

Medicinskt ID hittar du i appen Hälsa som kommer med IOS 8.


klar

Artikellänk är kopierad

När du redigerat dina uppgifter kommer de att gå att komma åt, även om din telefon är låst.
När du redigerat dina uppgifter kommer de att gå att komma åt, även om din telefon är låst.
Klicka på nödsituation …
Klicka på nödsituation …
och sedan ”Medicinskt ID”.
och sedan ”Medicinskt ID”.

Din telefon kan vara en livräddare om du råkar ut för en olycka. Så här gör du information om din hälsa tillgänglig på telefonen. 

För dig som har en Iphone med senaste operativsystemet IOS 8 finns det en funktion som är anpassad just för att någon ska kunna ta reda på ditt hälsotillstånd utan att komma in förbi din telefons låsskärm.

Gå in i appen ”Hälsa” som läggs till automatiskt på hemskärmen i din Iphone. Där kan du gå in i ”Medcinskt ID” i menyn längst ner och skriva in om du använder någon medicin, vilken blodgrupp du har, om du lider av några andra tillstånd eller har några allergier.

Polisen tipsar på Facebook om att du kan skriva den internationellt kända förkortningen NKA, No Known Allergies, under allergier, men det går också att lämna fältet tomt.

LÄS MER: Amanda har lärt hela Sverige Iphone-knepet ingen kände till

Se till att ”Visa på låsskärm” är synligt. Ditt medicinska ID kommer nu vara tillgängligt när den som plockar upp din telefon klickar på ”Nödsituation”.

För Android-användare går det också att redigera informationen som står på låsskärmen. Hur du gör varierar lite beroende på vilken Android-version och telefon du har, men så här funkar det på till exempel en Samsung Galaxy S4 med Android OS 4.4.

Gå in på Inställningar från startmenyn. Välj ”Min enhet” i den övre menyn. Klicka på ”låsskärm”, sedan på ”widgetar för låsskärm” och sedan på ”ägarinformation”. Här kan du skriva in ett meddelande om vem som äger telefonen och om du till exempel lider av allergier eller sjukdomar. Se till att rutan ”visa ägarinformation vid låst skärm” visas.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro