ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Enorm tysk pyramid ska rymma miljoner gravar

Tomas Lundin · 12 Mar 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: www.thegreatpyramid.org


klar

Artikellänk är kopierad

Den 300 meter höga pyramiden framför Khefrens pyramid i Egypten.
Den 300 meter höga pyramiden framför Khefrens pyramid i Egypten.Foto: Montage

Snart kan du bli begraven som en egyptisk farao. Du och några miljoner andra. En monumental gravpyramid ska byggas på den tyska landsbygden.Varje byggsten kommer också att vara en grav och de tyska skaparna räknar med att pyramiden ska växa lager för lager i tusentals år och så småningom bli det största byggnadsverket i mänsklighetens historia. – Den nya pyramiden är inte ett monument för en kung, den kommer att vara till för alla, säger Jonas Obleser, en av de första som kommer att begravas i jättepyramiden, till BBC.Pyramidformen har man valt för att den är oerhört yteffektiv. En pyramid som är lika hög som kaknästornet, 155 meter, med en bas stor som sex fotbolssplaner kan rymma gravar för drygt halva Sveriges befolkning.

På sikt kan det bli en 300 meter hög pyramid med plats för 41 miljoner människor.

– Vi gör det här för att världen vill det, säger Jens Thiel, en av eldsjälarna bakom pyramidprojektet till BBC.Enligt Thiel finns det en stor efterfrågan på att bli begravd i pyramiden. Planerna presenterades i Berlin på måndagen och i skrivande stund har drygt 900 personer redan beställt en grav.Från början var planen att bygga pyramiden på en övergiven plats nära Dessau i östra Tyskland, men alla boende är inte så entusiastiska inför att bli granne med miljoner lik, så i nuläget letar man efter alternativa platser.– Byggandet kan starta nästa år om vi håller den nuvarande takten, säger Jens Thiel till metro.se. För den som vill bli begraven i pyramiden kommer det kosta ungefär 6 500 kronor. För den som hellre vill sprida sin aska för vinden går också det bra att ha en minnessten i pyramiden.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro