ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ensam på kontoret? Rapa, fis och gå näck

Linn Dahlgren · 25 Jul 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

TIDSFÖRDRIV. Det är kanske svårt att tro, men alla har inte semester just nu. Många är faktiskt på jobbet, ensamma när kollegerna tagit ledigt.

Är ekot det enda svar du får när du ställer frågor på jobbet? Verkar din mest tidskrävande arbetsuppgift vara att vakta skrivborden eller inventera gembeståndet? Misströsta inte, Metro har talat med en erfaren ensamarbetare och ger dessutom ett antal tips om tidsfördriv.

Ola jobbar på ett läkemedelsföretag och är under juliveckorna ibland ensam på sitt kontor eftersom han sparar sin semester till en långresa i vinter.

Ola är ett fingerat namn eftersom han inte vill att chefen ska få veta vad han gör på betald arbetstid.

Särskilt uttråkad är han inte ännu, men så har han också kommit på några saker att fylla ut sin arbetstid med.

Vad gör du om dagarna?

– Inte så mycket, jag skriver mina dokument i lugn takt och har ju tid att tänka efter. Har man inget att göra får man väl skarva med dagdrömmeri eller att göra listor. Författare på B, artister på O … Jag satt faktiskt häromdagen och funderade på artister på O. Oasis, Onkel Kånkel, OBand … Det var alla jag kunde komma på, säger Ola obekymrat.

Vad mer kan man göra ensam på kontoret?

– Man kan åka och bada på lunchen, gå på gymmet och ta tid på sig på toan. Vattna blommorna eller fånga en städare i korridoren och prata en stund. Det är ett friare sätt att jobba och man blir faktiskt piggare, men man kanske blir galen om man är ensam i flera veckor.

klar

Artikellänk är kopierad

Linn Dahlgren
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro