ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Entreprenören vill skänka skandallasagnen till fattiga

Elina Bratt Lejring · 15 Feb 2013
Uppdaterad 16 Feb 2013
Han vill köpa Findus lasagne Entreprenören Roy Gustafsson har lagt ett bud på Findus lasagneförpackningar. Han vill att maten ska skänkas till välgörenhet.

Han vill köpa Findus lasagne Entreprenören Roy Gustafsson har lagt ett bud på Findus lasagneförpackningar. Han vill att maten ska skänkas till välgörenhet. Foto: Pierre Klasson


Roy Gustafsson från Sävsjö tycker att det är vansinne att hästlasagnen ska brännas. I stället vill han skänka den till behövande. – Jag kan inte förstå hur man kan slänga bort så mycket mat när det finns folk som inte har råd att äta sig mätta, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

När Roy Gustavsson fick reda på att lasagnen från Findus skulle bli brännas upp blev han mycket upprörd.

– Jag blev rosenrasande. När jag var liten fick jag alltid lära mig att äta upp maten på tallriken, då sade de åt mig att tänka på de svältande barnen i Afrika.

Efter att ilskan hade lagt sig fick han idén om att lasagnen kunde användas till att mätta personer som annars inte har någon mat.

– Jag tänkte lite småländskt, det är synd att slänga mat som går att äta.

Han började genast ringa runt till olika vägörenhetsorganisationer för att försöka engagera folk. Därefter hörde han av sig till Findus och lade ett bud på lasagenen.

Roy Gustafsson driver själv ett behandlingshem och har under flera år arbetat för att människor med psykisk funktionsnedsättning ska få ett bättre liv. Han är även hästägare, men säger att han inte skulle ha några problem med att äta lasagne som innehåller hästkött.

– Jag äger en shetlandsponny, en mycket söt liten sak. Just den skulle jag kanske inte vilja äta upp, men hästkött i övrigt har jag inget problem med.

Findus har nu svarat på Roy Gustafssons bud. I svaret skriver de att de tyvärr inte kan sälja förpackningarna. De står fast vid sitt beslut om att bästa alternativet för att göra sig av med lasagnen är att den bränns och blir till biogas. Bland annat skriver de följande:  

"De produkter som kommer tillbaka från butikerna kommer i ett skick som ibland är fryst, ibland är trasiga förpackningar och oftast kylda eller endast rumstempererade. Det innebär att vi inte kan garantera innehållet.”

Trots detta svar vägrar Roy Gustafsson att ge sig. Han har kontaktat Findus igen, där han uppmanar matkedjan att än en gång betänka hans anbud.  

– En del av förpackningarna har säkert blivit förstörda, men enligt ren logik måste det finnas en stor mängd lasagne som fortfarande går att sälja.

klar

Artikellänk är kopierad

Elina Bratt Lejring
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro