ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Erbjöds sex på sju av tio massage-salonger

Tomas Lundin · 9 Feb 2015
Uppdaterad 9 Feb 2015

Sju av tio thaimassage-salonger erbjöd sexuella tjänster när ett reporterteam från Nerikes Allehanda gick ut med dold kamera för att undersöka den dolda sexhandeln i Örebro. – Det är männen som begår brott, säger en av reportrarna bakom reportaget.

klar

Artikellänk är kopierad

Teamet hittade salongerna via en nätsajt som listar thaimassagesalonger. Det finns inte mindre än 17 salonger i Örebro, med 140 000 människor i kommunen.

Reportrarna har inte själv frågat efter några sexuella tjänster, men blev ändå erbjudna det på de flesta ställen under en massage-session. 

– Massage där?, frågar en av av kvinnorna. 

– Hur mycket?, frågar reportern.

– Fem hundra, förklarar kvinnan. 

Utan att hon uttryckligen säger sig erbjuda sexuella tjänster tycker teamet att det är ett tydligt erbjudande. I andra fall har frågan varit mer rak, till exempel om de vill ha en ”happy ending”.

När en av reportrarna undrar om det är många som vill ha ”extra” blir massösen misstänksam och frågar om han är polis. Massören som erbjuder massagen gör sig inte skyldig till något brott, men det kan däremot den som driver verksamheten göra.

Vid ett tillslag mot salonger i Jönköping och Ulricehamn hittade sperma från 15 olika män på massagebritsar och handdukar, skriver NA. Kvinnan som drev salongen hävdade att männen tillfredsställt sig själva, men dömdes till fyra månaders fängelse för koppleri. 

Kvinnorna som jobbade åt salongen tjänade 100 kronor i timmen svart, framkom det under rättegången. 

I kommande delar av granskningen ska NA granska villkoren för kvinnorna som jobbar på salongerna. 

– Jag har ingen semester, säger en massös i en trailer till ett av inslagen som lagts ut.  – Vi har försökt visa på vilka förhållanden kvinnorna jobbar. I viss mån är de offer och det är inte olagligt ett erbjuda de här tjänsterna. Det är männen som begår brott, säger Per Bokvist reportern som tillsammans med kollegan Mattias Frödén gjort granskningen.

Ändå görs det väldigt lite för att sätta dit torskarna, menar han. 

– Jag pratade med rikskriminalen i Stockholm, de har inte haft ett bra ärende på fem år. 

Teamet träffar också Dalina, som driver en seriös massageverksamhet och är upprörd över att oseriösa salonger gör att det dras likhetstecken mellan prostitution och thaimassage.

– Thaimassage är inte ”happy ending”, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro