ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Erbjudandet till Bolt: Fem procent av lönen han begär

Filip Häggberg · 23 Okt 2018
Uppdaterad 23 Okt 2018
Usain Bolts lönekrav är för höga för klubben.

Usain Bolts lönekrav är för höga för klubben. Foto: Getty Images


Världens snabbaste man, Usain Bolt, har erbjudits ett proffskontrakt av Central Coast Mariners. Men lönen är långt ifrån vad jamaicanen kräver – nu söker klubben sponsring för att ha råd.

klar

Artikellänk är kopierad

Usain Bolt är världsrekordinnehavare på 100 och 200 meter och har mängder av OS- och VM-guld i friidrott. Nu håller 32-åringen på att uppfylla sin nya dröm – att bli professionell fotbollsspelare.

Förra helgen gjorde han två mål i en träningsmatch för klubben han provspelar i, Central Coast Mariners i Australien, och kort därefter erbjöd Maltaklubben Valletta Bolt ett proffskontrakt.

Det nobbade han, men har nu ett nytt förslag att ta ställning till. Central Coast Mariners vill knyta Bolt till klubben, men erbjuder ”bara” en lön på 956 000 kronor – jämfört med de dryga 19 miljoner han begär.

För att ha råd med det söker den australiska klubben sponsorer.

– Utan ekonomiskt stöd från en utomstående part är det inte troligt att Usain Bolt och Central Coast Mariners kommer överens, säger Central Coast Mariners i ett uttalande.

Enligt klubbens tränare Mike Mulvey är det inte troligt att jamaicanen blir en startspelare i laget om parterna kommer överens.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro