ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Eric McCormack har lämnat Will bakom sig

metro · 26 Sep 2012
Uppdaterad 26 Sep 2012
Eric McCormack har lämnat Will bakom sig

Eric McCormack har lämnat Will bakom sig Foto: Ken Katz/startraksphoto.com


Efter åtta år som den homosexuella advokaten Will i Will & Grace” går Eric McCormack vidare till nästa roll. Nu tar han sig an en paranoid neurologiprofessor i ”Perception”.

klar

Artikellänk är kopierad

När man har spelat samma rollfigur i åtta år är det lätt att man identifieras med den rollfiguren, som Elaine i ”Seinfeld” eller hela ”Vänner”-gänget. 

Men Eric McCormack, från ”Will & Grace” hoppas ändå att tittarnas kärlek till Will Truman ska följa med vidare till hans nya rollfigur Daniel Pierce, en paranoid neurologiprofessor som lider av schizofreni, som han spelar i nya tv-serien ”Perception”. 

I första avsnittet kommer en av hans gamla elever, spelad av Rachel Leigh Cook, som nu jobbar för FBI och ber honom att jobba med henne.  

Det är en rollfigur som tittarna är ovana att se Eric McCormack spela. 

– Med en sådan rollfigur behöver man lite tyngd, men också mycket lätthet. Man vill att publiken ska känna sig komfortabel och det är att begära mycket. Glöm den där homosexuelle advokaten, det här är något helt annat, säger Eric McCormack. 

Han beskriver sin roll­figur Pierce som en person vars hjärna är viktigast av allt men att han är utan kontroll över sin sinnesstämning.  

Eric McCormack vet att han, för vissa människor, aldrig kommer att vara något annat än sin kändaste roll, Will, och det tycker han är okej. 

– Det kommer alltid att finnas de som tycker så och det är helt okej för mig. Det finns något bra med det också, säger han. 

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro