ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Erica bröt ihop – och gav bort bronset

Jenny Sköld · 18 Mar 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

 Före detta längdhopperskan Erica Johansson slogs ut på mållinjen i SVT:s tävlingssåpa Mästarnas mästare i går. Det var ett torn med stenar som blev hennes "fall". Under ett av tävlingsmomenten skulle Erica och de två andra finalisterna Malin Moström och Per Elofsson stapla stenar på varandra. Pressen var var hård eftersom alla tre hade chans att plocka hem en guldmedalj som minne från inspelningstiden i spanska Andalusien. När Erica med knipskarp koncentration staplade en av de sista stenarna på sin hög rasade hela tornet ihop. Då brast det för Erica, som satte sig ner på marken och lät tårarna komma.

– Jag vet faktist inte vad som hände. Men det är väl det här att man tvingas konfronteras med sina dåliga egenskaper. Att jag har så lätt att ge upp så fort det blir motigt, säger Erica Johansson till tv-teamet efteråt.

Efter att de tre fått ställa sig på pallen och tagit emot sina medaljer gjorde Erica "en Ara". Hon lämnade ifrån sig sin bronsmedalj med orden: "Det här är till dig Ara" – en referens till bronset som Ara kastade efter OS 2008.

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro