ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ericsson får liten 3g-order i Kina

TT · 19 Mar 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Ericsson kommer bara att få en liten del av kontrakten på den kinesiska 3G-standarden. Den bedömningen gör en Pekingbaserad telekomorganisation.

Enligt Chen Haofei, ordförande i organisationen TD-SCDMA Forum i Peking, kommer Ericsson och Nokia bara att få en mindre del av kontrakten för utbyggnaden av den kinesiska 3G-standarden TD-SCDMA. Organisationen bildades 2000 av en rad kinesiska telekombolag plus Motorola, Nortel och Siemens och syftet är att propagera för TD-SCDMA.Haofei hävdar att China Mobile, världens största mobiloperatör, nu inbjudit en rad telekomleverantörer att lämna offerter på att bygga TD-SCDMA-nät för knappt 4 miljarder dollar, i en inledande omgång.Haofei bedömer att två kinesiska tillverkare, ZTE och Datang, kommer att få en tredjedel var av kontrakten i den första omgången. Utländska företag kommer att få dela på den sista tredjedelen och av den kommer Alcatel-Lucent att få lejonparten.– När det gäller hur mycket Ericsson och Nokia kan få skulle jag gissa 5 procent, sade Haofei till Reuters.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro