ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ericsson och Turner i samarbete ger nyheter i mobilen

Stockholm TT · 19 Feb 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Ericsson tror så mycket på det att hela bolaget omorganiserats och multimedia är ett av tre affärsområden.

Med 4 000 anställda är affärsområdet minst, men det är här framtidens tillväxt finns.

Måndagens samarbetsavtal med mediegiganten Turner är det första synbara resultatet av den nya organisationen. Välja nyheter-Det är bara början, sade den nye affärsområdeschefen Jan Wäreby vid måndagens presskonferens för att presentera samarbetet. -Vi ska hjälpa två industrier, teleoperatörerna och mediebranschen, med att kunna erbjuda nya tjänster och att nå mobilkunderna med attraktivt innehåll, fortsätter han. I ett första steg ska Turner via sitt bolag CNN göra det möjligt att titta på nyheter och att själv välja de inslag man vill se. -Vi tar ett steg i taget och ska lära oss vad användarna vill ha, säger Casey Harwood, vice vd för Digitala Media hos Turner Broadcasting. Teleoperatörer rustar för den nya tiden, mediebolagen och andra vill vara med. Ericssons uppgift är att ta fram teknik och lösningar som gör det möjligt att få det att fungera. Det gäller att allt, från tekniksystem till avtal med bolag som till exempel Turner, finns på plats. Tv-telefon För tio- tolv år sedan fanns knappt internet och vem vågade drömma om att ha en mobiltelefon som också är bland annat en kamera, en skivspelare och en videokamera. Numera handlar det om att få folk att använda sina mobiltelefoner till annat än samtal och sms. Att ladda ner musik har redan blivit stort, nu rustar sig branschen för att på allvar ta steget in i tv-åldern.

Tv-bolag och telebolag ska samarbeta. Det öppnar för helt nya sätt att föra ut evenemang som Fotbolls-VM och schlagerfestivaler.

Vårt halvsvenska Sony Ericsson och konkurrenten Nokia spår att över en miljard mobiler ska säljas under 2007.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro