ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ericssons vd lyfte aktien

TT · 11 Sep 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Ericssonchefen Carl-Henric Svanbergs optimistiska budskap vid bolagets teknik- och strategimöte fick aktien att lyfta. Vid lunchtid på tisdagen hade den gått upp nästan fem procent.

Visserligen meddelade Svanberg att Ericssons prognoser för 2007 är oförändrade. Det innebär att bolaget räknar med en måttlig tillväxt på marknaden för mobilsystem.Men samtidigt talade han om den fortsatt starka abonnenttillväxten som "överstiger alla förväntningar" och den växande datatrafiken i mobilnäten.– Vi ser en accelererande efterfrågan på annat än rösttjänster, sade Svanberg och påpekade att trafiken leder till flaskhalsar i mobilnäten som tvingar operatörerna att investera i ökad kapacitet. Ericssonchefen hänvisade också till en färsk extern undersökning som visar att Ericsson nu har en marknadsandel på över 45 procent inom både GSM och HSPA, det vill säga "turbo-3G".– Det är ganska uppmuntrande, sade Svanberg och tillade att bolaget räknar med att fortsätta ta marknadsandelar. Strax efter klockan 12.30 kostade Ericssons B-aktie 25:60 kronor, en uppgång med 4,6 procent jämfört med måndagens stängningskurs.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro