ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Erik, 6, glömdes på skolbussen

Johanna Ohlson · 9 Dec 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Petri Niskanen och sambo Karolina Oldsberg fick inte veta att sexårige Erik var försvunnen. När han hittades i bussgaraget hade fem timmar gått.

Petri Niskanen och sambo Karolina Oldsberg fick inte veta att sexårige Erik var försvunnen. När han hittades i bussgaraget hade fem timmar gått. Foto: Lena Garnold


klar

Artikellänk är kopierad

Sexårige Erik.
Sexårige Erik.

Petris sexårige son Erik dök inte upp i skolan en måndagsmorgon. Fem timmar senare hittades han i skolbussens garage. Nu ska Skolinspektionen utreda vad som hänt. När skolskjutsen släppte av eleverna vid Tingvallaskolan i Mark var det ingen som märkte att Erik inte klev av. Först vid lunch larmades föräldrarna. – Halv ett fick jag veta att Erik var borta, när hans mamma ringde mig. Skolan hade försökt nå henne men ingen hade försökt ringa mig, säger Eriks pappa Petri Niskanen.Efter det samtalet rådde kortslutning i Petris hjärna. – Jag sprang runt och var förvirrad. Jag försökte få tag på en bil så att jag kunde åka och leta efter honom. Efter 20 minuter fick han veta att de hade hittat Erik. I bussgaraget, längst bak i skolbussen. Där hade han suttit i över fem timmar. – Jag kunde inte föreställa mig att något sådant hade hänt. Skolan har hand om utvecklingsstörda barn. De måste vara extra noga. Det som gjorde Petri mest upprörd var att skolan inte reagerat snabbt nog. – Att ett handikappat barn kan vara försvunnet i över fem timmar utan att föräldrarna kontaktas är oacceptabelt. Om man inte får tag i den ena föräldern ringer man den andre. – Erik är en positiv kille. Jag har inte märkt att han förändrats. Men på grund av sitt handikapp har han inget språk och har inte kunnat berätta om det som hände. Senast den 9 januari ska skolan ha yttrat sig till Skolinspektionen om vilka rutiner de har när elever är frånvarande.

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna Ohlson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro