ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Erik Almqvist fortfarande kvar i riksdagen

Metro · 25 Jan 2013
Uppdaterad 25 Jan 2013
Erik Almqvist fortfarande kvar i riksdagen Sverigedemokraternas Erik Almqvist sitter fortfarande kvar i riksdagen men deltog inte i förra veckans votering.

Erik Almqvist fortfarande kvar i riksdagen Sverigedemokraternas Erik Almqvist sitter fortfarande kvar i riksdagen men deltog inte i förra veckans votering. Foto: Scanpix


Trots partiets besked om avgång har Almqvist ännu inte lämnat riksdagen.

klar

Artikellänk är kopierad

Trots att Sverigedemokraterna meddelat att Erik Almqvist ska lämna riksdagen sitter han fortfarande kvar på sin plats. Hans avsägelse skulle hanteras vecka 3, men det har inte skett.

– Vi har inte fått in någon avsägelse från Erik Almqvist, säger kammarhandläggare Ida Wahlbom, till tidningen Riksdag och Departement. 

Erik Almqvist berättar för tidningen att han kommer lämna in en avsägelse i slutet av nästa vecka. 

– I december kom vi fram till att jag skulle fasa ut mitt arbete i riksdagen, men den tidsplanen har vi inte kunnat hålla riktigt och det är ingenting som jag kunnat påverkar, säger Erik Almqvist till Riksdag och Departement. 

Han var inte med på riksdagsvoteringarna i onsdags och säger själv att det inte finns någon anledning att närvara eftersom det inte gör någon skillnad. Om hans röst kan göra en skillnad i en votering kommer han att delta i framtida voteringar. 

Erik Almqvists ersättare i riksdagen, Anna Hagwall, har ännu inte fått besked från Sverigedemokraternas gruppledare Björn Söder.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro