ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Erik är sista finalisten i Metro Music Challenge

Sara Stolt · 11 Apr 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
– Image är jätteviktigt. För mig ligger förorten närmast om hjärtat och jag vill framställas som sunkigt förortsaktig och äkta, säger Eric Hassle.

– Image är jätteviktigt. För mig ligger förorten närmast om hjärtat och jag vill framställas som sunkigt förortsaktig och äkta, säger Eric Hassle. Foto: Mattias Holgersson


klar

Artikellänk är kopierad

I dag kan Metro berätta att Erik Hassle, sist men inte minst, är den tredje finalisten i Metro Music Challenge.

Erik Hassles kassa är skral. Han arbetar på en simhall två dagar i veckan och bor hos sina föräldrar i Stockholmsförorten Tullinge.– Men det är det värt. Jag är inte intresserad av att hitta ett bra jobb som inte har med min musik att göra, säger den 19-årige artisten.

Erik ägnar all sin lediga tid åt att skriva musik. Hittills har han fått lön för mödan – han har över 15 000 lyssningar på My-space och är nu en av tre finalister i Metro Music Challenge.

Erik har alltid sjungit soul, men musiken han gör är poppig.– Jag tror att det är ovanligt att någon med min röst kan hävda sig inom i popmusik, säger Erik.

Han hade inte kunnat tänka sig att ställa upp i tv-program som ”Idol”, men tycker att Metro Music Challenge är tävlingen som kan göra honom rättvisa.– Jag kände att låten i alla fall skulle hamna bland de tjugo bästa.

Häromdagen sa Samir Fostock på Songbox att din röst är en av de vackraste han har hört. Vad tycks om det?– Det var vågat av honom att säga. Vad coolt och mäktigt!

Var kommer rösten från?– Jag kanske borde credda pappa så att han inte blir ledsen. Han har också varit i branschen. Men rösten kommer från mamma. Hon är revyskådespelare och regissör, säger Erik.

klar

Artikellänk är kopierad

Sara Stolt
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro