ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Erik Glanell: Blast Pro Series blev ett svek mot tittarna

Erik Glanell · 27 Nov 2017
Uppdaterad 27 Nov 2017
Faze-spelaren Finn "Karrigan" Andersen som skulle spela i öppningsmatchen fick i stället stå och hålla låda med panelen.

Faze-spelaren Finn "Karrigan" Andersen som skulle spela i öppningsmatchen fick i stället stå och hålla låda med panelen. Foto: Blast Pro Series/Twitch


Turneringen Blast Pro Series kunde inte leva upp till sin hype och lämnade tittarna svikna. Det är oacceptabelt att det ska kunna ske 2017, skriver Metro Esports redaktör Erik Glanell.

klar

Artikellänk är kopierad

Politiker var på plats och öppningstalade varmt om framtidsutsikterna för esporten. Sex av de tio högst rankade lagen i Counter strike stod startklara. Stjärnkommentatorerna och experterna var taggade. Gång på gång hade tittarna bivit lovade en tävling som inte liknande någonting de sett förut. Wow. Vilka förväntningar.

Och visst blev det en oförglömlig fredag i Köpenhamn. Men inte på det sättet som Blast Pro Series hade tänkt sig.

15 minuters försening blev 45 minuter som blev en timme som blev två. Sedan skulle matcherna spelas utan att sändas. Och sist men inte minst ställdes hela fredagsmyset in. Alla matcher flyttades i stället till nästa dag. Wow. Vilket antiklimax.

Det som hände  i Köpenhamn är esportens värsta fiende i kampen om legitimitet. Föreställ er ett scenario – som snart lär vara verklighet – där esporten ska visas upp under OS och potentiellt till och med bli en olympisk gren. Tänk er att samma sak skulle hända då. Den skepsis mot esporten som redan i dag finns i den traditionella sportvärlden skulle nå nya höjder. Skadan hade varit enorm.

Blast Pro Series-arrangörerna ursäktade sig med att de testat och stresstestat all utrustning minutiöst dagarna innan och att det inte fanns någon rimlig förklaring till varför detta skulle ske. Men den ursäkten duger inte 2017. Det som aldrig borde ske nuförtiden skedde och det blev en oförsvarbart pinsam soppa.

Besvikelsen hos tittarna var förstås enorm. Men det märkliga var att alla proffsspelare kom ridande på sina vita hästar för att försvara arrangören. Twitter svämmade över av förståelse, sympatier och beröm. De omsorgsfulla tweetsen var så positiva och lika att North-spelaren Valdemar ”valde” Bjørn Vangså fick gå ut och dementera att de följde ett manus.

Jag betvivlar inte för en sekund att Blast Pro Series tog väl hand om spelarna. Och det ska de göra. Samtidigt svek de tittarna. Det här är inte värdigt dagens esport – eller dess publik. Enligt uppgift ska turneringen bli ett återkommande evenemang i Köpenhamn så nu är det dags att göra om och göra rätt.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro