ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Erik Glanell: Det finns plats för fler storlag i det här lilla landet

Erik Glanell · 11 Okt 2018
Uppdaterad 11 Okt 2018

Foto: Metro


Den förändring i esportens infrastruktur som de här typen av satsningar kan bidra till är inte bara en bonus för utövarna. Det är också en nödvändighet för Sveriges forsatta framgångar och utveckling av esporten.

klar

Artikellänk är kopierad

Det är inte ofta som ordet långsamt och esport korsar varandras vägar.

När man ska beskriva arbetet kring system för att slussa in nytt folk på esportens karriärbana är långsamt däremot helt rätt ord. Från det ena av esportens hörn till det andra har jag genom åren hört i princip samma sak. De som kämpar för att få in en fot får aldrig chansen att visa upp sig och de som letar nya talanger vet inte var de ska leta.

Jag skulle vilja gå så långt som att påstå att avsaknaden av den här typen av struktur har varit en av de ledande faktorerna till att Sverige har tappat fotfästet i CS:GO. Poolen av talanger som fått utrymme att växa har varit grund och fått ge efter för kompisrekryteringar långt upp i rankerna. Något som lett till att många lovande spelare sannolikt har missats på vägen.

Av just den anledningen har det här året varit ett av de viktigaste i svensk esporthistoria.

Med nya satsningar som Svenska Esportligan, Svenska Elitserien i CS:GO och Fragleague har det aldrig varit så lätt att göra karriär som esportutövare. Med det sagt kommer det ju inte alls att vara lätt. Konkurrensen är stenhård och det kommer ta några år innan de här formaten har rotat sig och breddats.

Att utvecklingen skulle gå åt det här hållet har varit oundviklig.

Den förändring i esportens infrastruktur som de här typen av satsningar kan bidra till är inte bara en bonus för utövarna. Det är också en nödvändighet för Sveriges forsatta framgångar och utveckling av esporten.

Ett sätt att säkra upp inför framtiden.

Ett bevis på att esporten börjar mogna.

Ligasystemen ger de redan etablerade storlagen nya vatten att fiska talanger i. Men kanske än mer intressant är att det öppnar dörren för nya organisationer, som tidigare bara sneglat åt esporten, att ge sig in i leken och etablera lag. Det blir kort och gott lite lättare för alla inblandade.

Sverige är hem åt lovande spelare i så gott som alla kategorier inom esporten. Min förhoppning är att de spelarna nu ska kunna tas till vara på bättre än de någonsin har gjort förut. Jag vill att scenen som ligorna erbjuder ska ge dem chansen att visa upp sig och utvecklas.

Det finns nämligen plats för fler storlag i det här lilla landet.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro