ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Erik Glanell: Fnatic måste tända till för att ta sig vidare i Worlds

Erik Glanell · 27 Sep 2017
Uppdaterad 28 Sep 2017
Martin "Rekkles" Larsson och gänget i Fnatic kommer få en tuff match mot Hong Kong attitude.

Martin "Rekkles" Larsson och gänget i Fnatic kommer få en tuff match mot Hong Kong attitude. Foto: Riot games/Metro


Hong Kong attitude står emellan Fnatic och en plats i det ordinarie gruppspelet i Worlds och det kommer inte bli en lätt match för Martin "Rekkles" Larsson och grabbarna.

klar

Artikellänk är kopierad

MISSA INTE: Se avsnittet av Esport-tv med Jakob ”Yamatocannon” Mebdi här!

Fnatic vann sin grupp i det för året nya Play in-stadiet i League of legends World championship. På papperet ser det övertygande ut trots förlusten mot Young generation i sista matchen. En match som var obetydlig för Fnatic med tanke på att de redan säkrat topplaceringen i gruppen, så om de inte gav allt är det förståeligt.

Ska man däremot vara helt ärlig så har det sett lite svajigt ut för svensken Martin ”Rekkles” Larssons femma. De vann första matchen mot Kaos latin gamers i dominant stil. Andra matchen mot Young generation var en betydligt jämnare historia som Fnatic med nöd och näppe lyckades vända, trots konstant underläge, tack vare en tursam teamfajt och en baron-kill.

Nu väntar elimineringsstadiet och för att Fnatic ska lyckas ta sig vidare till det ordinarie gruppspelet i World krävs en hel del.

Klockan 08:25 svensk tid på torsdag går de upp emot Hong Kong attitude i en avgörande bäst av fem.

Hong Kong attitude kom in som favoriter i sin grupp. Trots att de till slut fick se sig slagna av turkiska 1907 Fenerbahçe så är det inte ett motstånd att underskatta. I LMS spelar de mot några av världens bästa League of legends-lag. Bland andra besegrade de Flash wolfs (4:a på världsrankningen) i augusti, ett lag som har hållit finfin form under hela året med flera stora turneringsvinster.

Hoppet är däremot långt ifrån ute. På världsrankningen ligger Fnatic på plats 17 – tio steg över HKA. Men för att vinna måste de vrida upp sitt spel fem snäpp till. Det räcker inte att den svenske stjärnan dyker upp (det gör han så gott som alltid). Hela laget måste nå sin fulla potential – tillsammans. För det kommer inte bli lättare när de förhoppningsvis tagit sig förbi Play in-stadiet.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro