ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Erik Glanell: Gambit monterade ner Astralis fullkomligt

Erik Glanell · 2 Sep 2017
Uppdaterad 5 Sep 2017
Gambit peta ut danskarna i Astralis i kvartsfinalen i Malmö Arena.

Gambit peta ut danskarna i Astralis i kvartsfinalen i Malmö Arena. Foto: Dreamhack/Metro


En rimlig fråga att ställa sig är om Astralis hade underskattat motståndet. Det hade varit dumt. För att inte säga korkat att göra det, skriver Metros esportredaktör Erik Glanell.

klar

Artikellänk är kopierad

pil
Resultat

Cache: 16–11 till Gambit

Mirage: 16–6 till Gambit

Vem är Bektiyar ”fitch” Bahytov? Det här han killen i Gambit som monterade ner topptippade Astralis i kvartsfinalen och körde dem till skroten.

De som tvivlat på kazakerna, de som trodde att majorvinsten i Krakow bara var en tillfällighet har kanske anledning att tänka om. Att vinna över ett lag som Astralis är ingen lätt match. Även de har en majorvinst i innerfickan. Att göra det på det sättet som Gambit gjorde i kvartsfinalen i Dreamhack masters, det är något som inte borde hända. Men det hände.

Konkurrensen i Counter strike i dag är hård. Att de två absoluta favoriterna inför turneringen har gjort tidig sorti är ett bevis på just det. Det är numera helt omöjligt att förutspå vinnarna i matcher på den här nivån.

En rimlig fråga att ställa sig är om Astralis hade underskattat motståndet. Det hade varit dumt. För att inte säga korkat att göra det. Men när matchen gick över till Mirage var det som danskarna inte hade något att sätta emot.

Hela kartan var som en blackout under en omgång Trivial pursuit. De greppade efter svar. De hade kanske svaret på tungan. Men de kunde inte hitta det.

Gambit blev av med sin strategiska mästare Danylo ”Zeus” Teslenko men i stället hittade de en varm kniv i Bektiyar ”fitch” Bahytov. Och i den här metaforen är Astralis kylskåpskallt smör.

Okej nog med liknelser.

Faktum kvarstår. Gambit spelade ut Astralis effektivt, kliniskt och utstuderat. Det var Counter strike på precis den nivå man bara njuter av att se. Kan kazakerna hålla den här nivån ser jag inget annat slut på Dreamhack masters än att det är Dauren ”AdreN” Kystaubayev och gänget som lyfter bucklan mot arenataket på söndag.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro