ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Erik Glanell: Låt Draken elda på det stelfrusna CS-klimatet

Erik Glanell · 3 Okt 2018
Uppdaterad 3 Okt 2018

Foto: Metro, Adela Sznajder/Dreamhack


I ett så ofta känslomässigt stelfruset landskap som esporten behövs lite hetta. Tämj inte William "Draken" Sundin, uppmanar Metro Esports Erik Glanell.

klar

Artikellänk är kopierad

Det säger väl sig självt. Man kan inte tämja en drake.

Osportsligt, onödigt, elakt eller bara en klassisk spänningshöjare? William ”Draken” Sundin har hamnat i blåsväder för sina utspel flera gånger under sin tid i världstoppen.

Oavsett om det är att han ska äta upp sin sko om han förlorar eller är kritisk till antalet kvalplatser som de forna sovjetstaterna får i major-sammanhang är det upplagt för starka reaktioner.

När 22-åriga Counter strike-proffset kaxigt tog till Twitter med just dessa påståenden blev också reaktionen just stark.

Efter utspelen handlade plötsligt hela Fnatics deltagande i London-majorn om William ”Draken” Sundin skulle få äta upp sin sko eller åtminstone sina ord.

Åskådarna spammade popcornätar-memes.

När Fnatic förlorade mot Na’vi fick motsidan vatten på sin kvarn. När svenskarna sen petades ut ur turneringen av Hellraisers proklamerade Twitter-riddarna sin vinst. Draken var dräpt.

Det Sundin hade åstadkommit var, i min mening, genialt. Ett par korta inlägg i sociala medier satte gruppspelet i ett helt nytt ljus och gav det en nerv som sträckte sig utanför spelplanen. Så trivialt, så oskyldigt men så effektivt.

Situationen under majorn fick mig att minnas en annan händelse när samma person spelade i en annat av Sveriges topplag. En intervju jag gjorde med Sundin avslutades med att jag rakt ut frågade om lite ”banter”. Med en klackspark slängde han ur sig att Fnatic var ”onliners”.

När intervjun var publicerad gjorde organisationen allt för att tona ner orden som tydligt var sagda med glimten i ögat. Först påstods att han var felciterad. Efter att de fick reda på att intervjun spelats in var det i stället ett misstag.

Kort och gott ville organisationen tona ner, rätta till och släta ut deras egen spelares ord i rädsla att det skulle uppfattas på fel sätt. Att det skulle ses som en brist på respekt och som osportsligt beteende.

Kom igen… Slappna av! I ett så ofta känslomässigt stelfruset landskap som esporten behövs lite hetta. Tänk på det som boxning där det överdrivna ”trashtalket” inför en fajt är halva grejen. Ett och annat utspel mot rivalerna är det minsta man kan begära för att elda på stämningen.

Så till nästa lag som nu ska leka med elden: Man kan inte tämja en drake. Och man ska inte tämja William ”Draken” Sundin.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro