ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Erik Glanell: Är det allvaret som vänt "NiP-magin" till förbannelse?

Erik Glanell · 4 Jul 2018
Uppdaterad 4 Jul 2018

Foto: Jennika Ojala/Dreamhack, Patrick Strack/ESL, Metro


Har Counter strike blivit "all work, no play"? Har Ninjas in Pyjamas glömt hur man har kul?, skriver Erik Glanell.

klar

Artikellänk är kopierad

”Har jag en mardröm?”

Orden är inte mina.

Orden är Fredrik ”REZ” Sterners. Och de är befogade.

Hade jag varit en av spelarna i Ninjas in Pyjamas hade jag nypt mig i armen och hoppats innerligt på att vakna upp i en verklighet där den mytomspunna NiP-magin fortfarande fanns där. I dag är det snarare en förbannelse som vilar över det legendariska lagnamnet.

I Köln slog den till med full kraft.

Cloud 9, fine.

ENCE, det känns.

Att förlora på det sättet som Ninjas in Pyjamas gjorde i tisdagens matcher handlar med största sannolikhet inte om ett stort glapp i skicklighet. Den fajten skulle nog Ninjorna vinna vilken dag som helst mot ett lag som ENCE. Det är något annat som gnager. Ett fundamentalt problem som är bortom sikta och skjuta.

Knappt hinner jag tänka klart den tanken innan jag läser en HLTV-intervju med petade William ”draken” Sundin där han beskriver skillnaden mellan Ninjas in Pyjamas och hans nya hem Fnatic.

”Jag tycker att det är bättre stämning för mig som är ung, de är också yngre, de skämtar och det är en kul stämning”

Skala bort lite smekmånads-lullull från det uttalandet och det sätter fortfarande fingret på något som får orosmolnen att hopa sig. Förvillas inte av Sundins snack om ålder, det saknar relevans. Det handlar om inställning, gemenskap och social samvaro inom laget. Att man trivs och – banalt uttryckt – kan hitta en bra balans mellan lek och allvar.

Kan det vara så att det är professionaliteten, allvaret och kanske till och med bitterheten som blivit till ett gift som hämmar framgången?

Ju mer jag tänker på det desto mer ser jag det i sättet som Ninjas in Pyjamas spelar på. Det kompromisslösa självförtroendet blixtrar till allt mer sällan. Det vältajmade, naiva och impulsiva spelet är sällsynt. Har Counter strike blivit ”all work, no play”? Har Ninjas in Pyjamas glömt hur man har kul?

En vanlig människa klarar bara ett visst antal besvikelser. Oavsett hur mycket man brinner för det man gör finns det en brytpunkt. Om den kommande minorn skulle resultera i en fjärde missad major för Ninjas in Pyjamas finns det svåra beslut som måste fattas– igen.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro