ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Erik Glanell: Det sista Dallas Fuel behöver är xQc

Erik Glanell · 26 Jan 2018
Uppdaterad 26 Jan 2018
Det ska bli spännande att se vad som händer med Dallas Fuel när de inte har Félix "xQc" Lengyel med i spel, skriver Erik Glanell.

Det ska bli spännande att se vad som händer med Dallas Fuel när de inte har Félix "xQc" Lengyel med i spel, skriver Erik Glanell. Foto: Blizzard, Metro


Metros esportredaktör Erik Glanell ställer sig frågan om Dallas Fuels problem till stor del handlar om den kontroversielle spelaren Félix "xQc" Lengyel.

klar

Artikellänk är kopierad

Av alla lagen i Overwatch League så har Dallas Fuel varit den största besvikelsen. Laget som tidigare gick under namnet Envyus befanns sig ständigt i världstoppen, men sedan ligastarten och namnbytet till Dallas Fuel har lågan ironiskt nog slocknat. Det är uppenbart att laget har problem.

Laget hade visserligen, inte förvånande, höga förväntningar på sig. Men här handlar det inte om att de misslyckats med att nå upp till förväntningarna, det handlar om grov underprestation. Hur kan ett lag gå från toppen till botten på så kort tid?

Spelaruppställningen har hållits i det närmaste intakt sedan succétiden med skillnaden att Félix ”xQc” Lengyel och Scott ”Custa” Kennedy har tillkommit. Den förstnämnde som för tillfället sitter av en sju matcher lång avstängning på grund av homofobiska uttalanden.

Félix ”xQc” Lengyel är en kontroversiell figur som, redan innan ligan startade, vid flera tillfällen stängts av från spelet på grund av dåligt uppförande. Han omnämns ofta som en spelare med låg tilt-tröskel. Och frågan jag ställer mig är om inte ett av lagets stora problem är just den 22-årige kanadensaren. Inte hans spelförmåga. Snarare hans förmåga att påverka den allmänna känslan i laget negativt.

Efter att ha träffat Dallas Fuels båda svenskar, Sebastian ”chipshajen” Widlund och Christian ”cocco” Jonsson, under OWL-premiären har jag svårt att se att någon prisvinnande kemi med Lengyel.

Andra har försökt förklara Dallas Fuels famlande spel med att de inte lyckats anpassa sig till Mercy-metat som genomsyrar Overwatch för tillfället. Alternativt bristande kommunikation. Poänger som är svårköpta med tanke på att den samlade erfarenheten och skickligheten i laget. Problemet måste ligga djupare än så.

Dessutom har det inte alltid handlat om den spelmässiga förmågan. I öppningsmatchen mot Seoul Dynasty, som för tillfället toppar ligan, var det förmågan att avsluta som fällde krokben för Dallas Fuel. Den biten handlar mer om mental förmåga i pressade lägen än om något annat. Det sista man behöver i det läget är en tiltad tank.

Med tanke på att Félix ”xQc” Lengyels nu är avstängd under resterande matcher den här omgången ska det bli väldigt intressant att se hur det kan komma att påverka lagets resultat. Skulle det bli ett positivt besked har man identifierat ett problem som snarast bör tas itu med.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro