ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Erik Glanell: En major med kniven mot strupen, ångest och smärta

Erik Glanell · 25 Feb 2019
Uppdaterad 26 Feb 2019
Patrick "f0rest" Lindberg förkroppsligar fighting spirit under Katowice-majorn.

Patrick "f0rest" Lindberg förkroppsligar fighting spirit under Katowice-majorn. Foto: ESL/Helena Kristiansson


Inte ens när det går bra för svensklagen i CS:GO-majorn förskonas man från smärtan. Det är kniven mot strupen precis hela tiden, skriver Erik Glanell.

klar

Artikellänk är kopierad

Det är smärtsamt att vara Sverige-supporter i CS:GO.

Från de gyllene årens självsäkra förväntan att få se Ninjas in Pyjamas mot Fnatic i finalen av varje stor turnering till att inte våga hoppas enbart för att slippa bli besviken.

Major-turneringen i Katowice har redan inneburit så höga toppar och djupa dalar att hela känsloregistret har spelats ut två gånger om. Jag har blivit så tappad på känslor att en läkare med säkerhet hade kunnat förklara mig emotionellt död.

Fnatic. Detta legendariska lag kom till Katowice som regerande mästare i Spodek Arena och utstrålade nyfunnen energi och spelglädje. Hoppet om att åstadkomma något stort fanns där. Inte bara hos dem utan som en förväntan hela världen höll över laget.

De var regalskeppet Vasa byggt för segla genom Challenger stage som en bevis på svensk suveränitet. Kunglig glans. Pondus. Prestige.

Precis som Vasaskeppet hittade Fnatic snabbt en plats på botten…

För mig själv låtsas jag att det inte spelar någon roll, att jag var löjlig som förväntade mig mer. Jag försöker distansera mig från det faktum att ett av Sveriges genom tiderna bästa lag blir stampade på. Det går inte.

Det är för jävla tråkigt att se.

Inte ens när det faktiskt går bra förskonas man från hjärtklappning.

Ninjas in Pyjamas har haft kniven mot strupen så många gånger under den här major-turneringen att Game of Thrones framstår som ett barnprogram i jämförelse. Ingen går säker – någonsin.

Organisationens vd Hicham Chahine uttryckte sig träffsäkert efter söndagens match: ”Jag var fortfarande nervös när det stod 14–1 på Mirage”, skrev han.

Varje match har jag insvept i ångest väntat på att få återuppleva ”the red wedding”. Att bli omkullkastad och förtärd av hopplösheten.

I den här episka berättelsen har hjältarna däremot överlevt i episod efter episod. För första gången på tre år har Ninjas in Pyjamas, det svenskaste av lag vi har, tagit sig till en kvartsfinal i en CS:GO-major.

Få lag har den mentala styrkan som krävs för att åka den bergochdalbana som NiP:s major-resa har inneburit. Det är som att den där magin vi så gärna pratade om förr har vaknat till liv. En lugn stund. Äntligen.

Så presenteras motståndarna i kvartsfinalen: Astralis.

Välkommen tillbaka ångesten. Välkommen tillbaka smärtan.

Annons:

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro