ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Erik Glanell: Fullträffar och missar från årets Dreamhack Winter

Erik Glanell · 5 Dec 2018
Uppdaterad 5 Dec 2018
Fabian (till höger i vänstra bilden) håller låda i studion efter vinsten. Plopski får en kram efter en grym insats i en av matcherna. OBS! Tacon på bilden är inte tacon från Dreamhack.

Fabian (till höger i vänstra bilden) håller låda i studion efter vinsten. Plopski får en kram efter en grym insats i en av matcherna. OBS! Tacon på bilden är inte tacon från Dreamhack. Foto: Dreamhack, Pixabay


Dreamhack bjöd i vanlig ordning på lite allt möjligt. Här listar Erik Glanell höjdpunkter och snedtramp från årets upplaga av den stora LAN-festen.

klar

Artikellänk är kopierad

MISSA INTE: Metro Esports Julkalender – ny lucka varje dag fram till julafton!

Fullträffar

Talanger i rampljuset

Ur esportsynpunkt är Dreamhack i Jönköping inte längre den glänsande esport-pärla det en gång var. Lyckligtvis är det också en positiv sak. I stället har det blivit en scen för de som annars har svårt att komma in i rampljuset. I år fick vi bland annat se sydafrikanerna i Bravado imponera och ENCE ta ytterligare ett steg mot den absoluta toppen. Dessutom fick vi se svenska CS:GO-spelarna Nicolas ”Plopski” Gonzalez och Tim ”nawwk ” Jonasson visa att de är att räkna med i framtidens svenska scen.

Han snackar som en stjärna

För utvecklare, organisationer och sponsorer är det på gott och ont att ha någon som Fabian ”Fabian” Hällsten omkring sig. Han är frispråkig, självsäker (med rätta) och trippar inte på tå kring saker. För journalister är den svenske Rainbow Six-stjärnan en härligt frisk fläkt som till skillnad från många andra esportare säger precis vad han tycker. Om allt. Det är den här typen av personlighet som krävs för att bli större än sporten man utövar. Han är kort och gott en stjärna.

Tacohej dåliga matminnen

Jag kan inte riktigt fatta att jag säger det här, men jag åt faktiskt något riktigt gott under Dreamhack. Jo, det är sant. Minnet av den där pastan för några somrar sedan som man kunde mosa med tungan i gommen kanske äntligen kan suddas ut. Förra året blev det ett långbesök på toaletten för dåvarande kollegan Linda Herman efter ett wok-kaos.

Den vegetariska tacosen på årets Dreamhack Winter var däremot det bästa jag någonsin ätit under LAN-festivalen i Jönköping. Fräsch och smakfullt upplagd. Imponerande!

Missar

Skärp er, killar!

Under Dreamhack-helgen försökte snubbar förstöra stämningen på Female Legends rader. Folk som stönade när de gick förbi och andra obehagliga beteenden som inte är acceptabelt på någon allmän plats. Dreamhack svarade med att sätta in extra resurser för att avstyra att fler incidenter ägde rum. Helt rätt agerat av arrangören. Men bara det faktum att det ska behövas är helt sjukt. Har du en polare som beter sig som en douche? Gör klart för hen att det inte är okej.

Regnbågsfiasko

Planen var att ha en BYOC-turnering i Rainbow Six där små lag skulle få chansen att kvala till den riktiga tävlingen. Dessvärre var det bara fem lag som anmälde sig vilket gjorde att alla blev direktkvalificerade. Det måste ändå ses som ett misslyckande för arrangörerna. Hur mår egentligen R6-scenen? Budskapet jag snappade upp både från spelare och andra är att de är i desperat behov av fler spelare i toppen – speciellt från Sverige. Mer om det kommer ni snart att kunna läsa här på Metro Esport…

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro