ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Erik skickades hem med bruten nacke

Johan Mårtensson · 9 Dec 2013
Uppdaterad 9 Dec 2013

Efter att ha väntat i sex timmar på akuten skickades Erik hem, trots svåra nacksmärtor. En vecka senare visade det sig att nacken var bruten.

klar

Artikellänk är kopierad

”Erik” upplevde svåra nacksmärtor men skickades hem från sjukhuset. En vecka senare konstaterades att hans nacke var bruten.
”Erik” upplevde svåra nacksmärtor men skickades hem från sjukhuset. En vecka senare konstaterades att hans nacke var bruten.Foto: Kinga Lezanska Sjölin/Metro

Foten gled på det hala badrumsgolvet och Erik, 67, föll med huvudet före.

– Jag tuppade av, men det var först på natten som smärtan kom på allvar i nacken. Det gjorde ont så in i helvete, säger Erik från Helsingborg.

Hans läkare på vårdcentralen befarade att nacken var bruten och Erik fick remiss till akutröntgen på Helsingborgs lasarett. Men efter att ha väntat i över sex timmar där ska han ha skickats hem – utan att nacken hade röntgats. Enligt Erik uppmanade läkaren honom bara att ta Alvedon.

– Sedan fick jag sitta hemma i fåtöljen med bruten nacke i en vecka. Det var en sådan smärta att det svartnade för ögonen, säger han.

Till slut blev smärtan olidlig. Han kontaktade vårdcentralen igen för remiss till en annan läkare och fördes sedan med ambulans till Skånes universitetssjukhus i Malmö. Där blev han omedelbart röntgad och opererad.

– Det var tur att jag blev opererad. Jag hade kunnat bli invalid från hakan och neråt, säger Erik, som nu anmäler den uteblivna vården i Helsingborg till Inspektionen för vård och omsorg.

Men än i dag, nästan två månader efter olyckan, har han svåra besvär. Den aktiva tillvaron i fritidshuset och båten är över för honom.

– Det sitter 18 skruvar från översta kotan i nacken och neråt, och de måste sitta kvar. Jag blir aldrig återställd , säger han.

Metro har förgäves sökt ansvariga på Helsingborgs lasarett för en kommentar.

Fotnot: Erik heter egentligen något annat

►LÄS MER: Skickades hem med blodproppar i lungan

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Mårtensson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro