ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Erik söker jobb i Göteborg - spelade in viralt Youtubeklipp

Tobias Andersson Åkerblom · 2 Okt 2014
Uppdaterad 2 Okt 2014

Erik tröttnade på att alla jobbmöjligheter fanns i Stockholm och spelade in en jobbsökarfilm. Efter mindre än två dygn har den setts nästan 4000 gånger och delats flitigt på Facebook. När han får napp ska han skänka bort halva första lönen för att hjälpa arbetslösa i Göteborg – men vart pengarna går får de som delat och gillat avgöra.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Sjölin spelade in en film för att få ett jobb i Göteborg.
Erik Sjölin spelade in en film för att få ett jobb i Göteborg.Foto: Privat / Simon Sez

”Efter att ha bott i Norge, London och Kalifornien har jag bestämt mig för att det är här jag vill vara”, inleder Erik Sjölin, 27. Sedan följer en tonsatt och rimmande meritförteckning, som förutom traditionella CV-egenskaper även rymmer påståenden som ”jag kan få Putin att sjunga poplåtar och övertyga Disneyland att köpa Paddan-båtar”. Nu har filmen setts nästan 4000 gånger på Youtube.

Hade du väntat dig sådan respons?

– Jag hade faktiskt ingen aning om hur uppskattat det skulle bli, så jag blev väldigt glad. Den har ju legat ute mindre än två dygn, sedan jag släppte den offentligt.

Har du fått några jobberbjudanden än då?

– Jag har fått ett och annat intressemail, så det har varit kul att folk har visat intresse för den.

Hur kom du på tanken?

– Jag har en bakgrund och intresse inom videoproduktion. Bland annat håller jag på och producerar en dokumentärfilm om retrospelskulturen i Sverige. PR, kommunikation och musik är mina intressen. Så jag tänkte: jag tänkte ju söka jobb, varför kan jag inte blanda ihop alla grejer samtidigt? Jag gör en mish-mash av allt som jag tycker är kul. ► LÄS MER: Autistiske Jonatan, 22, söker jobb genom Blocket 

Erik berättar att han egentligen hade en PR-plan bakom filmen, men att han inte behövde använda sig av den – spridningen skötte sig självt. I slutet av filmen lovar han att skänka bort den första lönen när han får jobb, för att hjälpa arbetslösa i Göteborg – men exakt vad pengarna ska gå till framgår inte.

Eftersom jag har fått så väldigt bra respons och mycket spridning via Facebook och sociala medier så tänker jag som ett tack till alla som har varit med och skrivit så fint och bidragit till spridningen, låta dem som har hjälpt mig bestämma vart pengarna ska gå.

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Andersson Åkerblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro