ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Eskalettes bildades efter första bokningen

metro · 1 Nov 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Eskalettes – bandet utan sångare. Tidigare bestod de av tio medlemmar och hette Eskalator. 

Eskalettes – bandet utan sångare. Tidigare bestod de av tio medlemmar och hette Eskalator.  Foto: Urban Brådhe:


klar

Artikellänk är kopierad

Ett band som inte fanns fick en spelning på Allhuset. Eskalettes bildades och började repetera. I morgon är de redo för debut på festivalen One Eyed Giant.Kreativiteten flödar för det nygamla rocksteadybandet Eskalettes. När de bestod av tio medlemmar och hette Eskalator, arbetade musikerna till slut slentrianmässigt.

Nu är de sju personer och alla är lika villiga att satsa på det färska konceptet. Allt började när de, efter att under ett år ha pratat om att starta band, erbjöds att spela på Allhuset.– Vi har repat varje fredag mellan tio och sex i två månader, säger trummisen Mad Burner och undrar var gitarristen Zac Mc Jazza håller hus.

Att dyka upp på utsatt tid är viktigt för Eskalettes, som bygger på engagemang, allas medverkan och ovanliga artistnamn.– De som är med har mer tid att lägga ner än vad en del i Eskalator hade, säger trumpetaren Red Penton.– Jag tror att vi håller högre hastighet än vad ”Idol”-deltagarna gör i deras popfabrik. På två månader har vi spelat in en ep, säger en entusiastisk Zac Mc Jazza när han dyker upp.

Han är en av sju som nynnar texterna. Eskalettes har nämligen ingen sångare och planerar inte heller att skaffa det, bortsett från gästartister. Att inte ha någon frontfigur innebär att bandet kommer att stå format i en halvcirkel under lördagens debutspelning.

Alla ska sjunga, alla ska spela och det på ett sorgligt och melodiöst sätt.Eskalettes spelar inte glad musik à la Eskalator. Anledningen till att de inte tidigare har spelat rocksteady, som har lägre tempo än ska, beror på att de inte ville göra sina anhängare besvikna. Men fans till på is lagda Eskalator får tänka om – i morgon planerar Eskalettes att ta Allhusets scen med storm.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro