ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Estelle-effekten uteblev

Tobias Sahlén och Peter Lindholm · 23 Feb 2013
Uppdaterad 23 Feb 2013
Prinsessans namn blev en flopp

Prinsessans namn blev en flopp


klar

Artikellänk är kopierad

Estelle-effekten uteblev. Efter prinsessans födelse sjönk namnet i popularitet och endast en ny produkt som bär hennes namn har nått marknaden. Men en hel Estelle-industri kan vänta om hörnet.

Någon rojalistisk namngivaryra blev det inte efter att prinsessan Estelle gjort entré i världen. Namnet sjönk i popularitet efter hennes födelse. 55 personer fick det tilltalsnamnet i fjol, jämfört med 64 stycken 2011, enligt statistiska centralbyrån. Totalt finns det nu 1385 Estelle, varav en manlig, i landet.

Efter nedkomsten strömmade det in mängder av varumärkesansökningar för namnet Estelle till Patent- och registreringsverket. Men endast en ny produkt har nått marknaden.

Det är Fyrklöverns servis Royal Estelle av ”finastefältspatsporslin” med en dekor i äkta guld.

Lagom till att Estelle lär sig äta själv väntas dock Gense lansera silverbesticken Estelle.

Däremot blir det inget Estellevin i glasen än på ett tag. Giertz Vinimport kom på andra tankar.

– Det kommer inte att komma någon produkt till det märket, säger produktchefen Fredrik Åland

Sveriges Lantbruksuniversitet lägger troligen sin registrering av varumärket Estelle på en helt ny äppelsort. 

– Vi har ett sött litet äpple på gång, men det ska provas lite först. Det är ett delikatessäpple från vår egen växtförädling. Ett typiskt svenskt äpple i rött och gult, berättar hortonomen Carina Larsson.

Lite tunt med Estelle-prylar hittills alltså, men framöver kan det komma en flod från ”Estelle of Sweden”, inregistrerat av egenföretagaren Patrik Larsson i Falkenberg. 

Han väntar på klartecken att få sätta varumärket på smycken, kläder, köksredskap, spel, leksaker, souvenirer, trycksaker och mycket annat.

– Jag har fått erbjudande från folk och företag som vill vara med, men vi ligger lågt med exakt vad det är för produkter. Men det är en ganska stor apparat, så eventuellt säljer jag varumärket vidare till någon som redan är inne på marknaden.

Ingen kan dock anklaga honom för att sko sig på kungahuset. Tanken på namnet dök upp redan innan prinsessan föddes.

– Min egen dotter heter Estelle. Hon är tre år. 

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Sahlén och Peter Lindholm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro