ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Estelle har fått en lillebror

Ida Gustafsson · 2 Mar 2016
Uppdaterad 3 Mar 2016

Sveriges tronföljd har utökats med en liten prins och Estelle har blivit storasyster. Pojken föddes på onsdagskvällen klockan 20.28.

klar

Artikellänk är kopierad

Estelle, 4, har äntligen blivit storasyster. Prins Daniel mötte media på Karolinska sjukhuset i Solna under onsdagskvällen där han berättade att klockan 20.28 föddes en 3655 gram 52 centimeter lång pojke. 

– Victoria mår jättebra, säger Daniel. 

Han berättade att förlossningen gick snabbt och att det var han själv som klippte navelsträngen. 

– Man blir verkligen imponerad, ni kvinnor, vilken urkraft! 

Att det blev en son var en överraskning för både föräldrar och svenska folket, under pressträffen sa prins Daniel att de inte visste att de skulle få en son. Prins Daniel tackade även personalen på Karolinska för deras arbete under förlossningen.  Han berättade att Estelle, som låg och sov när lillebror kom till världen, kommer få veta att hon blivit storasyster i morgon. Prinsen berättade att deras familjer är jätteglada. Daniel och Victoria har redan bestämt ett namn, men vad det blir avslöjas i morgon, på konseljen på Stockholms slott. 

I morgon kommer en tacksägelsegudstjänst (Te Deum, läs mer om detta nedan, reds. amn) i Slottskyrkan.

Det här händer nu

klar

Artikellänk är kopierad

Ida Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro