ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ett brustet hjärta ledde till ny skiva

Elin Bohman · 5 Okt 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Ett brustet hjärta. Det blev till Asha Alis nya skiva. I Metro berättar hon om den, uppbrottet och känslor.

För ett år sedan separerade Asha Ali från sin sambo, pappan till hennes tvåårige son.

Nu kommer skivan med låtar om sorgen. Men skivan är inte ett öppet sår, utan har snarare varit en terapiform för att kunna gå vidare.– Jag har tidigare varit dålig på att känna smärta på riktigt. Så där så att det verkligen gör ont. Men i arbetet med den här skivan flydde jag inte till annat som festa, jag stod still, säger Asha till Metro.Asha Ali slog igenom 2006. Hennes skiva nominerades till flera priser och karriärskurvan pekade rakt mot himlen.

Kvällen innan vi pratar har hon haft releasefest för nya skivan ”Hurricane” på Södra bar i Stockholm. Eller ”stor kramfest fylld med kärlek ” som hon kallar det. Till skillnad från många andra som släpper skiva slutade kvällen tidigt.– Jag är en orutinerad festare numera. Jag kan stå på krogen och tänka på hur gott det skulle vara med en macka och en kopp te. Då vet man att det är dags att gå hem, skrattar Asha.

Hon är numera en turnerande mamma. Sonen följer ibland med till spelningarna. Ibland är han hos sin pappa – mannen som är bakgrunden till mycket av skivans material.– Att skriva om separationen är ingen ’disrespect’, det var bara något jag behövde göra. Jag väljer själv vad jag skriver om, säger hon.– Ibland var jag ledsen, ibland förbannad. Och några låtar handlar om helt andra saker. Men sorgen var en väldigt bra katalysator.

I dag lever hon ensam tillsammans med sonen och trivs med sitt liv.– Det blir intressant att se hur det blir längre fram. Men jag väntar inte på kärleken, säger Asha.

klar

Artikellänk är kopierad

Elin Bohman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro