ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ett krig varje månad att få ihop till hyran”

Emma Björkman · 22 Okt 2012
Uppdaterad 22 Okt 2012
Fritjof & Pikanen hoppas att skivsläppet leder till fler spelningar och samarbeten med andra artister. – Vi har favoritartister som vi vill göra saker med, bland  andra Max Peezay, Toffer, Dante och Noonie Bao, säger Fritjof Löfgren till höger, här framför Danvikstullsbron – titeln på nya skivan.

Fritjof & Pikanen hoppas att skivsläppet leder till fler spelningar och samarbeten med andra artister. – Vi har favoritartister som vi vill göra saker med, bland  andra Max Peezay, Toffer, Dante och Noonie Bao, säger Fritjof Löfgren till höger, här framför Danvikstullsbron – titeln på nya skivan. Foto: Lotta Bergseth


Debutskiva. Fritjof & Pikanen följer upp sin sommarhit Stort bråk (nere vid grillen)” med debutalbumet ”Danvikstullsbron”. Nu hoppas de kunna börja tjäna pengar på sin musik.

klar

Artikellänk är kopierad

Efter en sommar där låten ”Stort bråk (nere vid grillen)” spelats flitigt och flera festivalspelningar på bland annat Way Out West, Roskilde och Storsjöyran kan man tro att pengarna rullar in för Fritjof & Pikanen. Men det är fel.

– Det är ett krig varje månad att få ihop till hyran, säger Juuso Pikanen, 31. 

Han och Fritjof Löfgren, 25, hoppas på en vändpunkt snart.

– Det är klart att vi hoppas. Skivbolaget säger hela tiden att saker att ska hända men det gör aldrig det. Det blir lite bittert. Man förväntas jobba heltid med musiken men får ingen lön, säger Fritjof Löfgren.

Oron för ekonomin påverkar den musikaliska kreativiteten negativt.

– Det gör att man inte blir så produktiv, det är också svårt att få arbetsro, säger Fritjof Löfgren som efter intervjun ska iväg till sitt sidojobb på ett kafé.

Han och Juuso Pikanen träffades på en musikskola för tre år sedan. Juuso gjorde en remix på en av Fritjofs låtar och efter det var deras duo född. På ”Danvikstullsbron” mixar de reggae med elektroniska toner. Låttexterna har de tagit från verkligheten.

– Arbetsnamnet på skivan var ”Vardag och kärlek” för det handlar texterna om. Allt är självupplevt, säger Fritjof Löfgren.

Juuso Pikanen säger att de velat berätta om en verklighet som ”många upplever men få pratar om”.

– Vi vill berätta att generellt sett har unga människor som jobbar med något kreativt svårt att få det att gå ihop, säger han. 

Oavsett om Fritjof & Pikanen kommer att få ekonomin att gå ihop eller inte kommer de aldrig att sluta göra musik.

– Vi är sådana torskar på musik. Vi vill göra musik som förändrar hur popmusik låter, säger Fritjof Löfgren.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro