ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ett Mexiko finns gömt under jorden

Carl Reinholdtzon Belfrage · 29 Nov 2013
Uppdaterad 19 Dec 2016

Puta Madre är en resa i rustik och genuin mexikansk mat, skriver Wkd:s krogskribent om en av Göteborgs ljuskänsligare restauranger.

klar

Artikellänk är kopierad

Som motreaktion till ”ljust och fräscht” känns Puta Madres rustika inredning helt rätt.
Som motreaktion till ”ljust och fräscht” känns Puta Madres rustika inredning helt rätt.Foto: Lena Garnold

Jag har alltid dragits mot mörkret. Alltid funnit det mer fascinerande och attraktivt än något ljus. På alla plan – estetiskt, metaforiskt, själsligt. Allt. Morrissey framför Tomas Ledin, Lars Norén framför Vicky von der Lancken och … chokladglass framför vanilj. Jag bär till och med solglasögon inomhus. Det skänker mig ett lugn och en harmoni. Ibland drar jag inte upp persiennerna förrän det mörknar utomhus. Och detta drag, eller denna last om ni så vill, applicerar jag naturligtvis också på restauranger. Varför jag är vansinnigt förtjust i den mexikanska restaurangen Puta Madre.

Puta Madre är en välsignelse iklätt ett skimmer av romantiskt mörker. Hela restaurangen är en hyllning till ljuskänsliga aktiviteter såsom smuggling, bordellmammor, förbudstider och allmän livsbejakelse. Helt i motsats till det annars mycket lagom, rädda och politiskt korrekta Sverige. Bröderna Ingber, genierna och livskonstnärerna bakom Puta Madre, har ständigt gått sin egen väg och de har aldrig varit så rätt som nu. När minimalismen med ljust trä, metall, fönster och mycket yta blev populärt begravde de sin restaurang i tjocka lager tyg och det var plötsligt totalt omöjligt att se in. De skapade en lönnkrog i en dold dörr och blev i ”ljust och fräscht”-tider den totala motsatsen.

klar

Artikellänk är kopierad

Carl Reinholdtzon Belfrage
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro