ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ett myrsteg om dagen sätter fart på karriären

Kristian Borglund · 23 Aug 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011
Karriärcoachen Emma Pihl lär dig ta nästa steg i karriären.

Karriärcoachen Emma Pihl lär dig ta nästa steg i karriären. Foto: Lotta Bergseth


klar

Artikellänk är kopierad

Ta din karriär till nya höjder i höst. Här är expertens snabbstrategi för hur du höjer din karriärstandard och får utrymme att växa.

En sak som håller många tillbaka i karriären är avsaknaden av en bra strategi.– Att ha en strategi i stället för att agera "ad hoc" ger snabbare resultat, större tillfredsställelse och en större sannolikhet att det faktiskt händer som man önskar sig, säger Emma Pihl, en av landets mest rutinerade karriärcoacher och specialiserad på ­talang­optimering på Wim­invest.

Hennes råd är att sätta sig ner och gå igenom de tre områdena här nere till höger. Men hur undviker man att tankarna, idéerna och strategierna bara blir ett papper som stoppas ner i en skrivbordslåda och sedan glöms bort i allt annat som ska hinnas med?– Ett tips är att skapa förväntningar. Uttala vad som ska ske för någon, och se helst till att denna person följer upp regelbundet genom att fråga, hur går det? Vad händer? Vad har du gjort denna vecka?

Förväntningar på dig är alltså bra. Likaså att skapa en rörelse i en ny riktning:– Ta dagligen ett ­myr­steg framåt, en liten grej som tar dig närmare din ökade karriärstandard. Ring ett samtal, boka in en lunch, ta för dig på något nytt sätt eller något annat.

Skaffa mentor och fanclub

MänniskorKarriärbygge Vilka kan lära mig något om karriärbyggande? Tillsätt en personlig ledningsgrupp för dig själv med en mentor, en strateg, en fanclub person, en coach och en förebild av personer på företaget. Se till att få regelbunden input, frågor och tala om vad och vart du vill.

AnsvarSäg vad du vill Vilket ansvar vore du stolt över att ha? För att kunna ta nytt ansvar kan du med fördel frånsäga dig annat ansvar. Förändring sker när vi uttalar det. Vem behöver du tala om för vilket ansvar du vill ha, vilket sammanhang du vill vara i och vilket arbetsinnehåll du vill ha?

SammanhangHögre syfte Vilka sammanhang skulle du verkligen vilja vara i under hösten? Vad är det högre syftet för din karriär och dig med att vara i just det sammanhanget? Och när du går på julledighet i år – vad vill du sammanfatta din arbetshöst med att du faktiskt har åstadkommit?

klar

Artikellänk är kopierad

Kristian Borglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro