ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ett överskott på 467 miljoner”

Ann Hagman · 21 Feb 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Finansborgarrådet Kristina Axén Olin (m) räknar med klirr i kassan när stadens bokslut för 2007 blir färdigt om ett par veckor.Hon säger att överskottet i stadens budget sannolikt kommer att hamna på mellan en halv och en miljard kronor – och förnekar inte att pengarna kan komma att användas till skattesänkningar i Stockholm.I går offentliggjordes budgetavräkningen, som ger en fingervisning om överskottets storlek.– Vi har ett överskott på 467 miljoner i budget-avräkningen. I bokslutet kommer överskottet att bli ännu större, säger hon.

Men enligt socialdemokraterna är siffrorna rejält friserade, bland annat genom att överskott från tidigare år räknats med.– Genom att redovisa på detta sätt skönmålar man situationen särskilt för äldreomsorgen och förskolan, som har det mycket tufft på grund av moderaternas nedskärningskrav, säger oppositionsborgarrådet Carin Jämtin (s).

klar

Artikellänk är kopierad

Ann Hagman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro