ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Ett riktigt skitår" – Här är fem snackisar från finalen i Melodifestivalen

Anneli Wikström · 12 Mar 2017
Uppdaterad 12 Mar 2017
Robin vann, Zara gjorde succé och Wiktoria fick en mycket lägre placering än väntat.

Robin vann, Zara gjorde succé och Wiktoria fick en mycket lägre placering än väntat. Foto: TT/Montage


Internationella juryn avgjorde som väntat finalen, Zara Larssons stjärnglans och Robins vinst. Här är fem snackisar från finalen i Melodifestivalen 2017.

klar

Artikellänk är kopierad

1. Den internationella juryn

Svenska folket ville se Nano som vinnare. Internationella juryn ville se Robin. Men det ville även en tillräckligt stor del av svenska folket så Robin tog till sist hem det. Den internationella juryn avgjorde som väntat tävlingen och dagen efter ”rasade” svenska folket mot att den som fick flest röster inte vann. Det är bra att saken ifrågasätts men det är ju också så att sedan juryn infördes så har det gått bättre för oss i ESC. Något att ha i åtanke kanske.

2. Robin Bengtsson

Han kallas hånfullt för Dressmann-reklamen. De som hade en annan favorit i finalen menar att han knappt kommer nå finalen i ESC. Men så finns det såna som jag som tycker att Robins låt var tävlingens bästa. Att han hade det snyggaste mest välproducerade numret och att det kommer gå bra i ESC. Vi kommer inte att vinna, det hade nog bara varit Loreen som hade kunnat få det att hända, men det är klart att vi inte gör bort oss med Robin!

3. Wiktorias fall

Svenska folket älskade Wiktorias sköna countrypoplåt och hon fick näst flest röster. Men den internationella juryn hade redan avgjort Wiktorias öde när folkets röster började trillade in. Då låg hon alldeles för långt efter för att kunna ta ikapp de andra favoriterna. Hon slutade sexa. Att Wiktoria med den låten, rösten och stödet från folket ska bli sexa, efter Benjamin Ingrosso, är ungefär lika skamligt som att Loreen inte var i finalen.

4. Zara Larsson

Det skulle till en superstjärna för att rädda årets haveri till mellanakter – Zara Larsson. Bland det största vi har här i landet. Och hon kom, hon sjöng och segrade. Men nog var det väl alldeles för kort? Ett medley med tre avhuggna låtar och sen fick vi gå tillbaka och lyssna på Hasse Andersson igen. Jag var nog inte den enda som kände besvikelse. Du hade gärna fått sjunga längre Zara. Man hade kunnat ge dig de där minuterna vi satt och led oss igenom ”Din mamma jobbar inte här” till exempel.

5. Allt utom artisterna och låtarna

Nu när sex veckor över kan vi bara konstatera att det har varit ett riktigt skitår, och när till och med en melloälskare som jag säger det då är det på allvar. Manuset, sketcherna och mellanakterna har varit katastrofdåliga. Jag återkommer till exemplet ”Din mamma jobbar inte här” i finalen? Vad hände där? Programledarna har pendlat mellan nivåer som uselt och okej. Visst, David och Clara har haft sina höjdpunkter men på det stora hela har det inte varit bra. Hoppas att SVT gör om och gör rätt till nästa år.

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Wikström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro