ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ett sätt att visa att Seved är mer än kriminalitet”

Fredrik Stjernström · 27 Nov 2013
Uppdaterad 27 Nov 2013

klar

Artikellänk är kopierad

Sevedsfotograferna Jacques Montel, Eva Ek Törnberg och Magnus Persson tillsammans med Malmö Museers  fotograf Andreas Nilsson som tagit porträtt av Seveds invånare.
Sevedsfotograferna Jacques Montel, Eva Ek Törnberg och Magnus Persson tillsammans med Malmö Museers  fotograf Andreas Nilsson som tagit porträtt av Seveds invånare.Foto: Kinga Lezanska Sjölin

På det nyöppnade galleriet på Sevedsgatan i Malmö kommer väggarna snart vara klädda med fotografier av Seved och dess invånare. Ett samarbete mellan lokala fotografer och Malmö Museer ska både fylla museets bildarkiv och sätta stadsdelen i nytt ljus.

– När museet frågade nappade vi direkt. Det är ett sätt att visa att Seved är mer än kriminalitet. Det finns en vardag som man sällan pratar om, säger Jacques Montel, en av Sevedsfotograferna.

Insamlingen sattes igång när Malmö Museer insåg att de hade väldigt få foton från Seved i sitt bildarkiv. Vem som helst är välkommen att bidra till arkivet med både gamla och nytagna bilder.

– Det är viktigt att de som bor här känner sig delaktiga. Målet med det här är också att det fyller en social funktion, säger Jacques Montel.

Man räknar med att inviga det nya galleriet med en porträttutställning av Malmö Museers fotograf Andreas Nilsson i samband med vinterfesten på Seved den 17 december.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Stjernström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro