ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ett ton rostbiff dras tillbaka efter larm om hästkött

Gustaf Eriksson · 21 Mar 2013
Uppdaterad 22 Mar 2013
Rostbiff dras tillbaka efter larm om hästkött

Rostbiff dras tillbaka efter larm om hästkött Foto: Scanpix


Företaget Martin och Servera drar tillbaka grillad rostbiff efter att ett dna-test visat att rostbiffen kom från häst och inte nöt.

klar

Artikellänk är kopierad

1 120 kilo grillad rostbiff som levererats ut till 112 kunder återkallas nu av bolaget. Martin och Servera tar också tillbaka 440 kilo skivad pastrami, som kommer från samma underleverantör som rostbiffen. 

Liksom i tidigare pressmeddelanden från matgrossister och livsmedelstillverkare talas det om "förekomst av hästkött", men i själva verket handlar det om rent hästkött.

– Det handlar om hela rostbiffar som är hästkött, säger företagets informationschef Christina Gezelius.

Företaget har återkallat drygt ett ton av kött som de sålt som rostbiff eftersom man misstänker att allt egentligen är hästkött.

– Ja, det misstänker vi, säger Gezelius.

Test har inte visat på hästkött i pastramin, men produkten återkallas ändå som en försiktighetsåtgärd. 

Martin och Servera hittade tidigare hästkött i sin lasagne, som återkallades i februari. Företaget har testat 129 produkter, och endast lasagnen och rostbiffen har visat sig innehålla hästkött.  I en kommentar skriver Martin och Servera att företaget ser mycket allvarligt på det som hänt.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro