ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ettårig pojke fick cancer – då donerar Taylor Swift 420 000

Joel Linde · 2 Okt 2015
Uppdaterad 2 Okt 2015
Taylor Swift har flera gånger betalat för människor i nöd.

Taylor Swift har flera gånger betalat för människor i nöd. Foto: Gofundme/Privat, Sydney Alford/Alamy


Den 13-månader gamla Ayden hade varit inlagd på sjukhus i flera veckor innan skräckbeskedet kom – han hade cancer. Familjen startade en insamling, men redan efter en dag hade världsartisten Taylor Swift betalat mer än dubbelt så mycket som de bad om.

klar

Artikellänk är kopierad

För två dagar sedan startades en så kallad ”crowd funding”-kampanj, alltså en kampanj där allmänheten får donera pengar till privatpersoner för ett mål som de själva beskriver, för att ge vård åt 13-månader unga Ayden.

Ayden hade precis blivit diagnostiserad med cancer efter att ha legat inlagd på sjukhus i flera veckor, och målet sattes till 20 000 dollar, ungefär 168 000 kronor. Ayden, eller ”Lil Toshi” som han kallas, råkar vara brorson till Toshi Davidsson som är dansare för sångaren och artisten Taylor Swift, och en dag efter att kampanjen hade startats så nåddes målet, med råge.

►LÄS MER: Swift ökar efterfrågan på "stinkande katter" – med 5 000 procent

”Baby Ayden, jag har turen att få uppträda med din morbror Toshi på turné. Vi ber alla för dig och din mamma och vi skickar mycket kärlek åt ditt håll. Med kärlek, Taylor”, står det under en donation på 50 000 dollar, nästan 420 000 kronor.

När donationen anlände var Aydens mamma snabb med att tacka henne.

”Tack så himla mycket från botten av mitt hjärta. Jag är för evigt tacksam mot Taylor och varenda en av de personer som har gjort ett bidrag till Aydens kamp”, skriver hon.

Och det är inte första gången som världsstjärnan har betalat för människor i nöd. Hon har tidigare skänkt 120 000 till ett skadat barn, och betalat studielånen för ett av hennes fans.

klar

Artikellänk är kopierad

Joel Linde
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro