ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

EU-migranter stoppade på Eurovisionfest: Förbjudet se ut som Musse Pigg

Filip Häggberg & Martin Nygren · 10 Maj 2016
Uppdaterad 10 Maj 2016
På lappen som delades ut stod det bland annat att tiggeri var förbjudet i Kungsträdgården.

På lappen som delades ut stod det bland annat att tiggeri var förbjudet i Kungsträdgården. Foto: Alamy/SVT


EU-migranter blev ombedda att lämna Eurovisionfesten i Stockholm. De fick se en lapp där det bland annat stod att det inte är tillåtet att vara utklädd till Musse Pigg.

klar

Artikellänk är kopierad

När föreningen för hemlösa EU-migranter (HEM) tog med sig EU-migranter till Eurovisionfesten i Kungsträdgården i Stockholm bad väktare dem att lämna området, skriver SVTNyheter Stockholm.

– Det är väldigt sorgligt och allvarligt. De här personerna hade inte brutit mot några regler utan blev stoppade för att väktarna trodde att de skulle tigga eller panta burkar, säger Rojan Karakaya, talesperson för föreningen HEM, till Metro.

EU-migranterna fick se en lapp med regler, där det bland annat stod att det är förbjudet att tigga, plocka burkar och ”att vara utklädd till Musse Pigg”.

– Det är en skriftlig information som vakterna har tagit fram i ett försöka att vara tydliga med de ordningslagar och förhållningssätt som vi vill ha i vårt lilla festivalområde, säger Jesper Ackinger, projektchef för Eurovision Song Contest Stockholms stad, till Metro och fortsätter:

– Vissa formuleringar har varit olyckliga och det har lett till missuppfattningar så vi använder inte den lappen längre.

Jesper Ackinger säger att väktarna skrev lappen för att de var frustrerade över att det var svårt att kommunicera med besökarna.

– Jag förstår att det är en pressad situation att vara vakt vid ett festivalområde. De vill ha det tryggt och säkert och försöker göra sitt bästa för att följa de direktiv som vi har gett och tagit tillsammans, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg & Martin Nygren
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro