ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

EU-migranters sovsäckar och vinterkängor eldas upp

Tomas Lundin · 11 Feb 2015
Uppdaterad 11 Feb 2015

Foto: TT


Vinterkängor, kuddar och sovsäckar ska nu eldas upp efter att EU-migranternas bosättning på Sergels torg har städats bort, skriver DN.se.

klar

Artikellänk är kopierad

onsdagsmorgonenfemtiotalMetroTidigt på avvisade polisen ett personer som bosatt sig på Sergels torg mitt i Stockholm, som tidigare rapporterat

De vräkta fick två timmar på sig att packa ihop de saker de ville behålla och att resten skulle städas bort av trafikkkontoret. 

Men enligt ​DN:s team på plats är det mycket som tyder på att det bland all wellpapp och sopsäckar också fanns personliga ägodelar som de som befunnit sig på plattan inte hunnit få med sig. Ett par varma kängor, en kudde med nallebjörnar och en varm sovsäck ska ha funnits bland de ägodelar som nu kommer att köras till Högdalstippen för att eldas upp.

Enligt Veronica Wolgast Karlberg, projektledare som jobbar med EU-migranter inom Stockholms stad, har team varit på plats i god tid och informerat på flera språk. 

– Vi har haft en ordentlig informationsinsats till de personerna som vistades där om att det här kunde hända. Det finns två scenarier, antingen att de inte hört eller att de lämnat kvar saker vi inte ville ha, säger Veronica Wolgast Karlberg till metro.se.

Allt som funnits på platsen efter tidsfristen klockan 8 på onsdagsmorgonen har räknats som sopor, oavsett om det rör sig om kartonger eller vinterkängor, enligt Trafikkontoret, skriver DN.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro