ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

EU: Ska inte diskutera Aftonbladets artikel

TT · 31 Aug 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

 Nej, EU:s utrikesministrar ska inte diskutera Aftonbladets artikel om påstådd israelisk organstöld vid mötet i Stockholm på fredag och lördag.

Det klargör svenska UD:s kommunikationschef Cecilia Julin, sedan Italiens utrikesminister Franco Frattini påstått motsatsen i en telefonintervju med den israeliska dagstidningen Haaretz.

- Från svensk sida har vi inga planer på att behandla den här frågan vid det informella utrikesministermötet i Stockholm, säger Julin till TT.

I intervjun säger Frattini att han kommer att kräva att unionen explicit fördömer den text som Aftonbladet publicerade om påstådd organstöld och att han och utrikesminister Carl Bildt vid sitt senaste möte var överens om att EU-ministrarna i Stockholm bör göra ett uttalande som fördömer antisemitism.

Bildt, som är i Afghanistans huvudstad Kabul, låter genom Julin hälsa att uppgifterna måste komma av ett "italienskt missförstånd".

Enligt Frattini, som tillhör premiärminister Berlusconis parti, är planerna att EU vid det informella mötet antar en resolution som fördömer alla former av antisemitism och att unionen deklarerar att den kommer att agera mot alla yttringar av judefientlighet.

Frattini säger till Haaretz att han då ska argumentera för att Aftonbladets artikel i deklarationen fördöms som ett flagrant fall av antisemitism.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro