ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Europeisk sväljarliga sprängd

Daniel Olsson · 19 Maj 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

En av knarkkurirerna hade ett kilo kokain i magen

klar

Artikellänk är kopierad

En av smugglarna hade 101 ampuller i magen .
En av smugglarna hade 101 ampuller i magen .

Tullen i Göteborg och nederländsk polis har sprängt en internationell liga som skickat knarkkurirer till flera europeiska länder.

I ligans lägenhet i Amsterdam har ungdomar tvingat i sig mängder med lillfingerstora kapslar fyllda med kokain eller heroin. Därefter har de placerats på flyget till Sverige, Storbritannien, Irland, Italien eller Spanien.

En av ligans kurirer hade 101 kapslar med totalt 998 gram kokain i magen när han greps på Landvetter flygplats i september.

I slutet av april i år greps en av ligans huvudmän i Amsterdam. Den 24-årige mannen är häktad i sin frånvaro vid Mölndals tingsrätt och har begärts utlämnad till Sverige.

Tre polska ungdomar som utnyttjats som kurirer i ligans verksamhet gav information som ledde fram till gripandet. De greps med magarna fulla av knark i höstas och avtjänar nu fleråriga fängelsestraff på svenska anstalter.

De berättar hur ett stort antal kurirer avlöste varandra i ligans lägenhet. Många ska vara unga polska medborgare utan arbete som lovats snabba pengar. En ung man ska ha gjort fyra resor i veckan. Greps en kurir bytte ligan bara telefonnummer.

En 31-årig stockholmare misstänks också ingå i ligan. Han är häktad i sin frånvaro och tros ha lämnat landet.

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro