ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Eva Röse i en Amazon

Peter Lindholm · 26 Jun 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Eva Röse sätter sig bakom ratten på en Volvo Amazon i Midnattssolsrallyt. Bilen är identisk med den hon kör i filmen ”Rallybrudar”.

Eva Röse sätter sig bakom ratten på en Volvo Amazon i Midnattssolsrallyt. Bilen är identisk med den hon kör i filmen ”Rallybrudar”. Foto: fotogubben.se


klar

Artikellänk är kopierad

Att vara lattemamma är inget för Eva Röse. Hon fascineras av folk som dricker bensin och har tagit rallylicens under sin mammaledighet. I dag debuterar hon som rally­förare i Midnattssolsrallyt.

Du tävlar med en rosa Volvo Amazon från 1966, samma bil som du kör i kommande ”Rallybrudar”, men det är ingen PR-kupp för filmen? – Nej, jag har skällt lite på SF. Här har de haft värsta smashläget och kunde ha stöttat oss lite.

Men anledningen till att jag är med är inte att sälja biljetter utan att jag är nyfiken.Hur föddes tanken då?– Självklart kom idén via filmen. Det var folk som andas rally, drack bensin till frukost och hade 60 bilar på tomten. Jag fick en utmaning från en kille som heter Jörgen Einar, som jag övningskört mycket med. Han frågade mig om jag inte ville köra – och till slut kände jag att jag bara måste. (Eva var Einars kartläsare under rallytävlingen Klassikersprinten här­omveckan, red:s anm).

Du blev inte avskräckt av olyckan under filmandet då du körde i diket?– Nej, det blev plötsligt blixthalka och det kan man liksom inte rå på. Nu kör jag en säkrare bil med bur, har flamsäker overall och en hjälm som inte är av årsmodell 1960.

Du behöver inte vara så lätt på gasen nu. I regularity-klassen som du tävlar i handlar det inte om att köra fort.– Nej, det är mer en precisionstävling. Man ska hålla en jämn hastighet och försöka köra på en idealtid. Men det är svårt att hålla en exakt medelhastighet när man inte har en hastighetsmätare som funkar.

Vad är det för gammal skrothög du kör egentligen?– Det är ju inte direkt ”Knight rider”. I min sköna bil är hastighetsmätaren trasig. Den visar helt åt helvete, så vi får gå på ett slags känsla. Jag har en tendens att köra alldeles för fort.

Vad har du för målsättning?– Mitt största mål är att det ska vara roligt och att jag ska lära mig någonting nytt. Mitt andra mål är att jag åtminstone inte ska hamna i Borås.

Jag hoppades på att du skulle säga: ”Slå Mikael Persbrandt och hans Porsche!”– Jag kommer inte att piska efter honom i min rosa Amazon. Jag tror inte att han ligger på nätterna och hackar tänder. Och det gör inte jag heller, men det beror mest på att vi inte tävlar i samma klass. Annars hade han fått bita gruset kan jag säga, haha.

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Lindholm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro