ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Evakuerade – och kritiska

Andreas Nordh · 23 Nov 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Boende ifrågasätter närheten till industrin

klar

Artikellänk är kopierad

14 familjer har inackordets på hotellen Uspastorp, Fars hatt och Stenungsbaden. Men Sven Fransson och hans fru får bo hemma hos Svens svåger Lennart Johansson under evakueringen. – Det är all-inclusive hemma hos mig, säger Lennart Johansson.
14 familjer har inackordets på hotellen Uspastorp, Fars hatt och Stenungsbaden. Men Sven Fransson och hans fru får bo hemma hos Svens svåger Lennart Johansson under evakueringen. – Det är all-inclusive hemma hos mig, säger Lennart Johansson.Foto: Christina Blom

Efter branden i Nödinge har 91 personer fått evakueras. Många är kritiska mot Ale kommun.– Det här aktualiserar frågan om det är bra att bygga industrilokaler så nära bostadshus, säger Sven Fransson, en av de evakuerade.

Sven och Gunvor Fransson satt och tittade på tv när en granne varnade dem om att det brinner i en industrilokal 200 meter därifrån. De tänkte inte så mycket mer på det förrän polisen kom och evakuerade dem strax före klockan två på natten. Till dess att faran är över får de bo hos Gunvors bror.

– Man får en tankeställare när något sådant här händer. Det känns som om det finns all anledning att se över säkerhetsreglerna, säger Sven Fransson.

Bredvid den nedbrunna lagerlokalen har ytterligare industrilokaler börjat byggas. Vilken verksamhet lokalerna kommer ha vet inte Sven Fransson och hans grannar. Det har de inte fått någon information om.

– Det har ryktats om att det ska bli batteritillverkning. Flera av oss har reagerat på det. De kallar ju det för småindustriområde med mindre industrier som inte ska vara störande för kringliggande bostäder.

Redan i går kväll kunde de flesta av de evakuerade återvända hem.

klar

Artikellänk är kopierad

Andreas Nordh
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro