ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Evelina, 24, reser jorden runt – ensam

annie li eriksson · 4 Nov 2016
Uppdaterad 21 Nov 2016

Som barn vågade Evelina Utterdahl varken beställa mat eller glass. I dag reser hon till världens alla hörn helt ensam.

klar

Artikellänk är kopierad

Globetrottern Evelina Utterdahl, från Mölndal, är 24 år och har redan hunnit besöka sex kontinenter och 56 länder i skrivande stund. Och flera av dessa länder har hon rest ensam till.

– Jag gillar friheten med att resa själv. Jag behöver inte anpassa mig eller ta hand om någon annan. Man tvingas att ta hand om sig själv och bli mer självsäker, säger hon.

Enligt en ny Yougov-undersökning, som gjordes på uppdrag av Metro, har 60 procent av svenskarna rest ensam någon gång. Bland dessa personer har cirka hälften av dem åkt på en semesterresa och 41 procent åkt på jobbresa ensam.

► LÄS MER: Parisbons sju bästa tips: Här är stadens pärlor 

– Första dagen jag reste själv grät jag, men dagen efter hade jag en jättebra dag. Det var också ovant att göra saker själv i början, men man vänjer sig, berättar hon.

Evelina reser i snitt en gång i månaden och uppdaterar på sin blogg, Earth Wanderess, om platserna hon besöker. Hennes nästa destination är Tanzania. – Jag fattar fortfarande inte hur jag har råd, men jag brukar låta biljettpriserna välja vart jag åker. Biljetten till Tanzania kostade 3 500 kronor tur och retur, det är för mig en väldigt dyr resa.

Hennes knep för att spara pengar är att jämföra prislappar med biljettpriser. På bloggen skriver hon:

”Om jag hittar en tröja eller en väska som jag gillar, brukar jag räkna pengarna i ”resa”. 200 kronor är till exempel en resa till Tyskland eller Storbritannien. 400 kronor tar mig till Italien eller Frankrike. Det gör mig mer motiverad till att spara pengar”

Evelina tycker att Sydostasien är en av de bästa platserna är resa ensam till.

– Där är det fullsmockat med backpackers och det är enkelt att resa där. Det finns bussar som går överallt, säger hon.

► LÄS MER: Andalusiskt äventyr på hästryggen

Hennes tips för den som inte rest ensam än, är att börja åka till platser som man antingen känner till sedan tidigare eller som ligger i närheten av Sverige.

– Man får vara beredd på att det inte alltid går som man tänkt sig, men det löser sig alltid. Och var aldrig rädd för att fråga om hjälp.

Per J Andersson.
Per J Andersson.
klar

Artikellänk är kopierad

annie li eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro