ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ewonne, 58, var ensam i 16 år – hittade nya vänner på Facebook

Evelina Pålsson · 5 Sep 2016
Uppdaterad 8 Sep 2016
Beslutet att gå med i Facebookgruppen Ensamma vänner var inte självklart för Ewonne. Men hon är nöjd att hon bestämde sig för det då hon nu har fler vänner att hitta på saker med. Tidigare var hon ensam.

Beslutet att gå med i Facebookgruppen Ensamma vänner var inte självklart för Ewonne. Men hon är nöjd att hon bestämde sig för det då hon nu har fler vänner att hitta på saker med. Tidigare var hon ensam. Foto: Privat


Under en lång tid hade 58-åriga Ewonne bara sin man och barn men inga vänner. Till sist gick hon med i en facebookgrupp där hon fann ett helt gäng.

klar

Artikellänk är kopierad

– Jag hade inga vänner, säger Ewonne om beslutet att gå med i en facebookgrupp för personer som är ensamma och söker nya vänner.

Beslutet förändrade Ewonnes liv. I dag har hon flera vänner och när Metro pratar med henne är hon på väg ut för att käka lunch med en person från gruppen som hon tidigare inte träffat. Den första kompisdejten var pirrig.

– Det var väldigt nervöst första gången. Då träffades vi tio stycken för en fika, vissa synkar man med vissa inte men det märker man efter ett par gånger, säger Ewonne.

► LÄS MER: Reseexperten: Hit kan du åka om du reser ensam

Innan facebookgruppen Ensamma vänner testade hon dejtingappar. Men det är inget hon rekommenderar.

– Jag har varit tillsammans med min man i 42 år och vi har varit gifta i 38 år så jag var bara ute efter att hitta kompisar. Jag hade varit ensam så länge, jag är snart 60, säger Ewonne.

När hon gick med i facebookgruppen i början av året hade hon inte haft en vän på 16 år. Men Ewonne ville hitta en bästis att kunna prata med om allt möjligt. Med orden förtvivlan och ensamhet beskriver hon livet utan vänner. 

– Jag kände bara min man. Men förutom barn och hundar har vi inte samma intressen. Jag gillar musik och att gå ut och kände att jag behövde en tjejkompis, säger Ewonne.

I dag har hon flera vänner och några av dem pratar hon med nästan varje dag. Vännerna är utspridda över Stockholm där hon själv bor och de ses för att fika och äta luncher.

– Nu har jag någon att göra saker med. Tidigare satt jag bara hemma, ensam, säger Ewonne.

► LÄS MER: Bo blev Abbas mentor – nu är de vänner för livet

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Pålsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro