ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Ex-kriminell: Jag tömmer ditt konto på 90 sekunder

Johan Wikén · 21 Maj 2015
Uppdaterad 21 Maj 2015
Johan Viktor, 47 år, har definitivt inte kvar CVV-koden på kortet.

Johan Viktor, 47 år, har definitivt inte kvar CVV-koden på kortet. Foto: TV3


Johan Viktor, tidigare tungt kriminell, säger att det bara tar någon minut att tömma ett bankkonto – och det är enkelt. Folk är alldeles för oförsiktiga, tycker han.

klar

Artikellänk är kopierad

Kortbedrägerierna ökar för varje år som går. Johan Viktor, 47 år, har under sitt tidigare kriminella liv tjänat stora pengar på bland annat kortbedrägerier.

– Det är hur enkelt som helst att lura människor. Jag är helt säker på att du går omkring med CVV-koden på ditt kort. Jag gör inte det kan jag säga dig.

Varför inte?

– Om du ger ifrån dig kortet till mig när jag jobbar nånstans så är det bara att jag fotar av koden. Det tar två sekunder, sedan tömmer jag ditt kort på en och en halv minut, säger Johan Viktor.

Själv har han ett klistermärke över CVV-koden på sitt kort. En annan sak att tänka på är att inte lämna ifrån sig kortet.

– Varför ska man göra det? Även om man har tagit bort CVV-koden kan man fota av kortet och beställa saker från olika stora sajter. Det går att tömma snabbt, säger Johan Viktor.

När han höll på med bedrägerier fanns det inte chip på bankkorten. Det är dock inget som har blivit ett problem för tjuvarna.

– Det är jätteofta som chippen inte fungerar och du får dra korten. Så chippen är meningslösa.

Johan Viktor har i princip varit kriminell i hela sitt vuxna liv. Han började med inbrott när han var nio-tio år och bodde i Tumba.

– Jag höll på med småbrott under ungdomen, sedan eskalerade det när jag var äldre. Jag har gjort allt ifrån inbrott till smashar och rån, säger han.

2005 tog det slut när Johan Viktor greps och dömdes till 13 års fängelse för grovt narkotikabrott.

– Det är lite klyschigt men jag bröt med det kriminella under tiden på anstalt. Jag var utbränd när jag torskade. Allt flängande och alla lögner, jag var helt slut.

För ett år sedan muckade han från anstalten. Efter ett tag fick han jobb på Fryshuset i Stockholm där han har jobbat med att hjälpa individer som valt att lämna sitt kriminella liv. Nu gör han ungefär samma saker fast i egen regi.

Johan Viktor har även varit en av experterna i TV3-programmet ”Stoppa tjuven”.

LÄS MER: Polisen: Tejpa över koden på kontokortet

LÄS MER: Kortfällan som tömmer sitt konto

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Wikén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro