ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Ex-kriminella omringade nazister: “Vi ville visa trygghet

Johan Wikén, Gustaf Larsson · 4 Jul 2018
Uppdaterad 6 Jul 2018
Organisationen Kris omringade NMR under Annie Lööfs tal i Almedalen.

Organisationen Kris omringade NMR under Annie Lööfs tal i Almedalen. Foto: Johan Wikén


Under Annie Lööfs tal försökte nazistiska NMR störa talet. Då ställde sig medlemmar från Kris i en ring runt dem. “Vi ville visa trygghet, säger en medlem i Kris som vill vara anonym.

klar

Artikellänk är kopierad

Under Annie Lööfs tal i Almedalen på onsdagskvällen ropade några nazister från Nordiska motståndsrörelsen (NMR) bland annat ”folkförrädare” åt Centerpartiets ledare. Tilltaget fick Lööf att avbryta talet, vilket möttes av applåder och hejarop från publiken.

Omringade nazisterna

Några som även valde att visa sitt avståndstagande från nazistiska NMR var organisationen Kriminellas revansch i samhället (Kris), vars medlemmar omringade NMR.

– Vi ville visa trygghet, det är min tanke med att stå här och jag kan bara svara för mig. Men jag tror fler känner så, säger en medlem i Kris till Metro.

Han fortsätter:

– Vi ville visa solidaritet.

Besökaren hyllar agerandet

Besökaren Lennart Wennberg var på plats under talet i Almedalen, och hyllade Kris efter deras agerande.

– De äger Almedalen alltså. Jag fick tårar i ögonen. När de kom och ställde sig runt nazisterna var det bästa som har hänt. Jag är så stolt över dem, att ha vänt sitt liv på det sättet och sedan stå upp mot hatet, säger han till Metro.

Efter talet kommenterade Annie Lööf händelsen:

– Jag vill inte ge dem så mycket uppmärksamhet, de är ju här för att få den här uppmärksamheten. Men det visar att vi politiker måste stå upp mot det här. De har stört mig på boksigneringar och flera andra tillfällen, säger hon till TV4 om NMR.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Wikén
Gustaf Larsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro