ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ex-polis: Diddy beordrade mordet på Tupac Shakur

Tomas Lundin · 4 Okt 2011
Uppdaterad 4 Okt 2011
Sean "Diddy" Combs, till höger, pekas ut som den som beställde mordet på Tupac.

Sean "Diddy" Combs, till höger, pekas ut som den som beställde mordet på Tupac. Foto: Scanpix / Montage


Mordet på rapparen Tupac under piken av östkust-västkust-kriget har varit ett mysterium. Nu hävdar en före detta polis i en ny bok att det var Sean "Diddy " Combs som beordrade överfallet.

klar

Artikellänk är kopierad

Tupac med skivbolagsbossen Suge Knight, som överlevde attacken
Tupac med skivbolagsbossen Suge Knight, som överlevde attackenFoto: Scanpix / Montage

Innan Kading lämnade polisstyrkan kopierade och sparade han inspelade förhör från utredningarna av morden på rapparen Tupac Shakur och Biggie Smalls. I ett bandat förhör från 2008 berättar Duane Keith Davis, med smeknamnet Keffe D, om hur han erbjudits en miljon dollar för att mörda Tupac och hans manager Suge Knight, enligt L.A Weekly, som redogör för bokens avslöjanden. I ett förhör 1997 förnekade Keffe D all inblandning i morden, men vid tiden för det andra förhöret har FBI och LAPD samlat övertygande bevis på att han är ledare i en landsomfattande droghärva. För att slippa 25 år till livstids fängelse ska Keffe D nu ha tvingats berätta vad som egentligen hände i Las Vegas den 13 november 1996. Från början var det bara Suge Knight som hade ett pris på sitt huvud, men efter att Tupac släppte låten "Hit em up", där han hånar östkustrapparna ville Diddy inkludera "grabben" i mordet.  Här återger han en scen från den fest då beställningen av mordet ska ha skett. "Vi gick ner för trappan och han typ 'man, jag vill göra mig av med de där snubbarna ... och jag typ 'vi knäpper dem hur fort som helst, lätt'. Keffe D berättar hur han och hans syskonbarn Orlando "Baby Lane" Anderson får syn på Suge och Tupac när de kör i i Las Vegas. "Vi körde upp för Harmon, in på Las Vegas Boulevard, och shit, där kommer han ... brudar som ropar 'Tupac! Tupac!'  Baby Lane var den som sköt, berättar Keffe D, eftersom han satt på "rätt" sida av bilen. "Han lutade sig över, och Orlando rullade ner fönstret och knäppte honom. Oom de hade kört på min sida, skulle jag ha knäppt den. Men de var på andra sidan" Suge Knight överlevde attacken, men attentatsmännen var övertygade om att man lyckats döda båda männen. "Han tittade på mig ... vi har känt varandra sedan vi var sju eller åtta [ ... ] jag ser kulan gå in i Shugs huvud. Jag trodde han var död. Den måste ha snuddat honom eller något". Ingen har gripits för morden på Tupac och Biggie, men utredningen pågår fortfarande, enligt LA Weekly.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro