ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Excorsist-pastorn och föräldrarna inför rätta

Metro · 5 Mar 2012
Uppdaterad 5 Mar 2012
En av de misstänkta förs in i rättssalen i Borås.

En av de misstänkta förs in i rättssalen i Borås. Foto: Scanpix


På måndagen inleddes rättegången mot en 47-årig pastor som misstänks för att försökt driva ut andar ur en tolvårig flicka. Föräldrarna står också åtalade.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro har tidigare berättat om den 14-åriga flickan som under flera år misstänks ha blivit misshandlad och kränkt av sin pappa och styvmamma med förevändningen att hon var besatt av onda andar.

Föräldrarna tog bland annat med flickan till en pastor i Malmö. I en församlingslokal ska den 47-åriga pastorn bland annat ha stuckit in en nagel i flickans mage.

Under en hel vecka 2010, då flickan bara var tolv år, tvingades hon också genomlida andutdrivningar i församlingslokalen. Under tiden ska hon varken ha fått tillräcklig sömn eller mat.

Utdrivningen bestod bland annat i att flickan knuffades omkring mellan personer som stod i en ring. Samtidigt ska de ha bett aggressiva böner tills flickan föll till golvet. I ritualerna ingick också att de smorde in flickan med olja och tvingade henne att dricka den.

Vid ett tillfälle, då var inte Malmö-pastorn inblandad, ska hon ha bundits och bränts med en glödgad kniv på armen.

Myndigheterna förstod att allt inte stod rätt till när flickan inte kom till skolan på flera veckor. Snart rullades historien fram om hur pappan och styvmamman trodde att flickan var en häxa och besatt av onda andar.

Föräldrarna och pastorn åtalades i förra veckan för grov fridskränkning, respektive misshandel och olaga tvång.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro