ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Exklusivt: Test av Playstation Vita

Aron · 3 Nov 2011
Uppdaterad 3 Nov 2011
Liten ratt på Vita

Liten ratt på Vita


klar

Artikellänk är kopierad

Vita
Vita
Jag pillar på Vita
Jag pillar på Vita

Just nu pågår Gamex för fullt i Kista. Det känner kanske de flesta gejmers till. De stora dragplåstren i år är “Diablo III”, oj oj, “Modern Warfare 3″ (läs vårt omdöme här) och så Playstation Vita, den kommande bärbara konsolen från Sony.

Just Playstation Vita finns på plats i ett exemplar och jag hade sådan tur att jag fick testköra konsolen redan i går. Det blev ett väldigt kvickt test, hann bara spela någon timme när konsolen gästade redaktionen så jag får återkomma med utförligare test efter jul. Vita kommer ju först till Sverige den 22 februari.

Klart är att bilden på den relativt stora skärmen är superklar och fin. Vitan kom laddad med 10 spel men på den korta tiden hann jag bara köra tre, “Uncharted”, “Resistance” och “Everybody’s Golf”. Det sistnämnda var ett tämligen enkelt, men underhållande golfspel, frågan är bara om det inte fungerat lika bra på en mobil som på Vita.

Men “Uncharted” och “Resistance” nyttjade både pekskärmen och kontrollerna på ett bra sätt. I äventyrsspelet “Uncharted” är det på vissa ställen lite ansträngt att utföra vissa manövrar genom att peta på skärmen i stället för att bara använda knapparna, men i andra lägen är det mycket smidigt. Det senare gäller när du plockar upp föremål till exempel.

I fps-spelet “Resistance” kan du använda skärmen för att målstyra missiler, ett utmärkt nyttjande av funktionen. Med vikande Nintendo 3DS-försäljning ska det bli mycket intressant att se hur populär Vita blir. En styrka blir så klart kopplingen till stationära Playstation, men frågan är om de bärbara konsolerna kan stå sig i konkurrensen mot smarta mobiler.

Se fram emot ett längre test efter jul.

Bilder: Urban Brådhe.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro